Antena 3 CNN Actualitate Educație Sorin Cîmpeanu anunță ce procent va primi Educaţia din PIB: "Creșterea este necesară, se va realiza gradual"

Sorin Cîmpeanu anunță ce procent va primi Educaţia din PIB: "Creșterea este necesară, se va realiza gradual"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că sistemul de învățământ va primi un buget de 6% din PIB. Măsurile din legile educației care vor duce la creșterea cheltuielilor vor fi impuse treptat până în 2027.

Sorin Cîmpeanu anunță ce procent va primi Educaţia din PIB: "Creșterea este necesară, se va realiza gradual"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    05 Sep 2022   •   22:29

Ministrul Sorin Cîmpeanu susține că este convins că educația va primi bugetul promis.

„Cu siguranță da (...) de la premisa asta am pornit construcția legilor”, a spus Cîmpeanu, la TVR Info, vorbind despre acordarea sistemului de educație a unui procent de 6% din PIB.

6% din PIB va fi bugetul educației în anul 2027, iar o creștere semnificativă a finanțării va fi chiar de anul viitor, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu.

„6% din PIB, în momentul, de față echivalează cu 15% din bugetul general consolidat al statului român, pe cheltuieli. Asta înseamnă că statul român va investi în educație un leu din șapte. Acest 15% va fi un buget necesar, gradual, în anul 2027”, a explicat Sorin Cîmpeanu, potrivit Mediafax. 

Ministrul a mai dezvăluit că de la profesori, elevi, părinți și ONG a primit 10.431 de amendamente pentru proiectul Legilor Educației. Acestea sunt analizate de o comisie din cadrul Ministerului Educației și eventual vor fi introduse în proiectul care va fi supus aprobării.

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu ministrul educatiei PIB
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close