Antena 3 CNN Actualitate Educație Sorin Cîmpeanu anunţă o nouă testare pentru elevi până la sfârşitul anului şcolar

Sorin Cîmpeanu anunţă o nouă testare pentru elevi până la sfârşitul anului şcolar

Ministerul Educației pregăteşte o testare-pilot la limba română și matematică, până la sfârşitul anului şcolar, respectiv 10 iunie, pentru toți elevii.

Sorin Cîmpeanu anunţă o nouă testare pentru elevi până la sfârşitul anului şcolar
Sursa foto: MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO
de Milena Niță    |    13 Mai 2022   •   09:59

Ordinul de ministru a fost deja pus în dezbatere, iar la testare nu vor participa elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, potrivit digi24.ro.

Elaborarea testelor a fost atribuită unei companii private, o platformă ed-tech de măsurare a performanței educaționale, fără licitație publică.

"Avem în pregătire să lansăm o provocare, în măsura în care reușim să finalizăm un proiect de ordin de mininstru prin care să reglementăm evaluarea standardizată.  

La început, la nivel pilot pentru elevii I-VII și IX-XII. Fără elevii claselor terminale", a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Cât timp durează teste

Un raport național publicat joi de platforma BRIO (Platforma Digitală pentru Îmbunătăţirea Performanţelor Şcolare) arată că 42% dintre elevi sunt analfabeți funcțional.

"Aş vrea să îl discutăm rapid şi să îl facem operaţional rapid - înseamnă ore, în aşa fel încât în perioada 30 mai - 10 iunie, cu ajutorul partenerilor noştri, BRIO, către care lansez invitaţia de parteneriat, de colaborare pentru acest demers, să putem administra aceste evaluări standardizate la limba română, matematică, și în ciclul liceal și istorie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a spus că la testele-pilot, elevii nu vor primi note şi vor avea o durată cuprinsă între 15 şi 30 de minute, iar cele pentru gimnaziu şi liceu - 60 de minute.

Raport: Doar 11% dintre elevii din Romania au abilități depline la finalul anilor de studiu

Un raport național publicat ieri de platforma BRIO (Platforma Digitală pentru Îmbunătăţirea Performanţelor Şcolare), arată că 42% dintre elevi sunt analfabeți funcțional.

Cu alte cuvinte, aproape jumătate dintre elevi nu pot interpreta o informație și nu pot avea propriile idei, arată "Raportul național de literație".

Cifrele prezentate în cel mai recent studiu care măsoară gradul de analfabetism funcțional ne arată că 42% dintre elevi nu pot înțelege cu adevărat un text. 

 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu testare elevi
Parteneri
Românul Adrian Stoica a câştigat America's Got Talent
x close