Antena 3 CNN Actualitate Educație Sorin Cîmpeanu, reacţie în cazul învăţătorului din Iaşi care își teroriza elevii: "A fost declanșată o acțiune de audit managerial la şcoală"

Sorin Cîmpeanu, reacţie în cazul învăţătorului din Iaşi care își teroriza elevii: "A fost declanșată o acțiune de audit managerial la şcoală"

Sorin Cîmpeanu a anunţat, marţi, că Ministerul Educației nu tolerează nicio atitudine de abuz fizic sau emoțional din partea niciunui cadru didactic și solicită inspectoratului școlar și unității de învățământ luarea măsurilor legale care se impun, fără implicarea factorului politic, pentru protejarea interesului superior al elevilor.

Sorin Cîmpeanu, reacţie în cazul învăţătorului din Iaşi care își teroriza elevii: "A fost declanșată o acțiune de audit managerial la şcoală"
de Claudia Popovici    |    16 Mar 2021   •   19:00

Reamintim că un învăţător de la Şcoala Gimnazială Mihai Codreanu din Iaşi este acuzat de părinţi că ţipă fără motiv la copii şi că îi terorizează la ore. Una dintre mame, nemulţumită că după o sesizare făcută toamna trecută, cadrul didactic predă încă la clasă, a pus în geanta fetiţei un dispozitiv de înregistrare şi a prezentat public atmosfera dintr-o oră de curs. Inspectoratul Şcolar a solicitat şcolii verificări şi sancţiuni drastic iar Poliţia face cercetări pentru purtare abuzivă.

Sorin Cîmpeanu a anunţat, marţi, că Ministerul Educației nu tolerează nicio atitudine de abuz fizic sau emoțional din partea niciunui cadru didactic și solicită inspectoratului școlar și unității de învățământ luarea măsurilor legale care se impun, fără implicarea factorului politic, pentru protejarea interesului superior al elevului. 

"În urma informațiilor cu privire la faptele prezumate de abuz verbal și emoțional față de elevii de clasa a II-a, săvârșite de cadrul didactic pentru învățământ primar de la Iași, precizăm următoarele:

Ministerul Educației nu tolerează nicio atitudine de abuz fizic sau emoțional din partea niciunui cadru didactic și solicită inspectoratului școlar și unității de învățământ luarea măsurilor legale care se impun pentru protejarea interesului superior al elevului.

La acest moment se desfășoară cercetarea disciplinară la nivelul școlii, urmând ca, în cursul zilei de miercuri, 17 martie 2021, Consiliul de Administrație al unităţii școlare să analizeze raportul acestei comisii și să dispună sancțiunile care se impun, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Sorin Cîmpeanu: A fost declanșată o acțiune de audit managerial la Școala Gimnazială "Mihai Codreanu" "

"De asemenea, a fost declanșată o acțiune de audit managerial la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” - Iași, în cadrul căreia Inspectoratul Școlar Județean Iași verifică, printre altele, modul în care conducerea unității școlare a gestionat sesizările repetate ale unor părinți la adresa cadrului didactic, având în vedere faptul că acesta a fost subiectul unor sesizări repetate.

În cursul zilei de vineri, 19 martie, ISJ Iași va analiza și va dispune măsuri corespunzătoare, raportate la rezultatele acestui audit managerial, în Consiliul de Administrație.

Îmi exprim convingerea că toate aceste verificări vor fi obiective, fără implicarea factorului politic

Îmi exprim convingerea că toate aceste verificări vor fi obiective, fără implicarea factorului politic, iar măsurile dispuse vor proteja interesul superior al elevului și vor sancționa un comportament nu doar prezumat, ci probat prin argumente solide, cu o riguroasă aplicare a prevederilor legale în vigoare.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close