Antena 3 CNN Actualitate Educație Sorin Cîmpeanu: ”Doar 66% dintre elevii de clasele a XII-a și a XIII-a s-au înscris la examenul de Bacalaureat”

Sorin Cîmpeanu: ”Doar 66% dintre elevii de clasele a XII-a și a XIII-a s-au înscris la examenul de Bacalaureat”

Doar 66% dintre elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a din promoția curentă s-au înscris la examenul de Bacalaureat din acest an, ceea ce ar putea genera creșterea risului de abandon școlar, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: ”Doar 66% dintre elevii de clasele a XII-a și a XIII-a s-au înscris la examenul de Bacalaureat”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    12 Iun 2021   •   08:43

”Vedem, din păcate, şi în numărul celor înscrişi pentru examenul de bacalaureat, care sunt doar 114.000 din promoţia curentă, formată din 173.000 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a. E vorba de două treimi, 66% înscrişi la examenul de bacalaureat din promoţia curentă - 152.000 clasa a XII-a şi 21.000 elevi de clasa a XIII-a. Este un procent mai mic decât în anii anterior, procentul celor înscrişi la Bacalaureat.

Asta creează îngrjorări cu privire la creşterea riscului de abandon şcolar. Pe de altă parte, din păcate, vedem doar săptămâna aceasta numeroase cazuri de bullying, un element îngrijorător. Este tot o consecinţă a pierderilor care au fost înregistrate nu numai în plan educaţional, dar şi în planul tulburărilor sociale, comportamentale, emoționale.”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu elevi Bacalaureat
Parteneri
Cod galben de vijelii și viscol! 28 de județe sunt vizate
x close