Antena 3 CNN Actualitate Educație Sorin Cîmpeanu, despre examene: "Nu e normal să deconteze elevii faptul că noi nu am fost pregătiți"

Sorin Cîmpeanu, despre examene: "Nu e normal să deconteze elevii faptul că noi nu am fost pregătiți"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit, luni seara, despre modul în care se vor desfăşura examenele pentru clasele terminale. El a subliniat că nu se coboară ştacheta, dar că totul se va adapta astfel încât elevii să nu deconteze pierderile din cauza pandemiei.

Sorin Cîmpeanu, despre examene: "Nu e normal să deconteze elevii faptul că noi nu am fost pregătiți"
de Claudia Popovici    |    08 Mar 2021   •   23:00

Chiar dacă a fost un an şcolar plin de provocări, ministrul Educaţiei El se așteaptă ca rezultatele elevilor la examene să fie bune.

"Rezultatele în acest an la examene mă aștept să fie la fel de bine sau chiar mai bune decât anul trecut. Nu se coboară ștacheta! Se adaptează la ceea ce a fost. Anul acesta nu a fost unul normal.

Nu e normal ca elevii să deconteze aceste pierderi. Nu e normal să deconteze ei faptul că noi nu am fost pregătiți. O spun cu toată răspunderea", a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Sorin Cîmpeanu: Învățământul online a fost o situație de compromis. Nu am fost pregătiți nici noi, nici alte state”

"Am putea avea multe localități carantinate. O să analizăm cum poate fi gestionată o situație astfel încât cum poate fi dată o derogare pentru a se putea organiza aceste examene.

Realitatea până acum din cele 4 săptămâni prezența medie a fost sub jumătate la școală. Asta a fost în ultimele 4 săptămâni.

Elevii nu vin că au vulnerabilități, că au rude, dar acestea sunt situațiile care au generat o prezență redusă la școală. Dacă părintele refuză să-l lase pe elev la școală, în cazul unei prezențe fizice, e de înțeles teama lui.

Examene online sunt folosite în mediul universitar din 2014-2015 în învățământul la distanță. În România nu știu să existe așa ceva.

Studentul trebuie să-i ofere profesorului acordul să intre pe calculatorul său. În momentul de față avem în componenta de digitalizare există și această chestiune. După ce trecem de perioada asta de criză o să trecem mult mai mult la online, că vrem sau nu vrem", a mai spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close