Antena 3 CNN Actualitate Educație Sorin Cîmpeanu: "Toţi elevii şi studenţii se vor întoarce fizic la şcoală pe 13 septembrie"

Sorin Cîmpeanu: "Toţi elevii şi studenţii se vor întoarce fizic la şcoală pe 13 septembrie"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a promis, marţi, că din 13 septembrie toţi elevii şi studenţii se vor întoarce fizic în unităţile de învăţământ.

Sorin Cîmpeanu: "Toţi elevii şi studenţii se vor întoarce fizic la şcoală pe 13 septembrie"
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Aug 2021   •   14:55

"Mă pronunţ, cât se poate de clar, în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare.

Am dreptul să manifest acest optimism, luând în considerare orice alte variante vor apărea din evoluţia epidemiologică", a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

De altfel, şcolile, liceele şi facultăţile sunt unităţi în care s-au respectat cel mai bine regulile pe toată durata pandemiei, a mai spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu: "Mă pronunț clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică pentru toți elevii"

În plus, potrivit lui Sorin Cîmpeanu, la această oră, nu sunt luate în calcul niciun fel de scenarii, astfel că toţi elevii se vor întoarce în bănci.

"Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limite de competență, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învățământ, bazându-mă pe acțiunile pe care le avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare", asigură şeful de la Educaţie.

Cât priveşte învăţământul superior, "universităţile pot să decidă singure ce măsuri antipandemie iau", a clarificat Cîmpeanu.

Cîmpeanu: "Nu se va schimba modul de admitere la liceu în 2022"

În ce priveşte modul de admitere la liceu pentru anul viitor, Cîmpeanu spune că acesta nu se va schimba.

"Astfel de schimbări necesită predictibilitate, necesită un acord al celor implicați și vor putea să fie implementate începând cu admiterea din 2023".

"Cu siguranță nu se va schimba anul viitor (modul de admitere în liceu - n.r.). Astfel de schimbări necesită predictibilitate, necesită un acord al celor implicați și vor putea să fie implementate începând cu admiterea din 2023. 

Deci pentru părinții elevilor din casa a VIII-a - nu vor fi schimbate condițiile de derulare a Evaluării Naționale", spune Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu spune că singura schimbare va fi introducerea corectării informatizate

Ministrul Educaţiei a precizat că singura schimbare va fi introducerea corectării informatizate.

"Asta nu e de natură să impieteze asupra pregătirii elevilor. Dimpotrivă, să fie avantajați prin eliminarea subiectivismului uman. 

La Evaluarea Națională au fost 20.000 de contestații. Foarte multe s-au soldat cu schimbarea notei. Iar la Bacalaureat au fost 56.000 de contestații, din care 53.000 s-au soldat cu schimbarea notei", a precizat Cîmpeanu.

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu şcoală
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Pană de curent uriașă în patru țări din Europa. Peste tot se aud sirenele ambulanțelor
x close