Antena 3 CNN Actualitate Educație Sorin Cîmpeanu: "Vom fi nevoiţi să trecem în online toate şcolile din Bucureşti în octombrie, dacă rata infectare se menţine"

Sorin Cîmpeanu: "Vom fi nevoiţi să trecem în online toate şcolile din Bucureşti în octombrie, dacă rata infectare se menţine"

Şcolile ar putea să se închidă în doar trei săptămâni, în Capitală, dacă rata de infectare cu coronavirus ajunge la şase cazuri la mia de locuitori. 

Sorin Cîmpeanu: "Vom fi nevoiţi să trecem în online toate şcolile din Bucureşti în octombrie, dacă rata infectare se menţine"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    21 Sep 2021   •   09:51

Anunţul a fost făcut ministrul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu, luni seara la Antena 3, în exclusivitate la emisiunea Sinteza Zilei

"Cu privire la Bucureşti, în care în luna august rata de infectare a crescut de şase ori, astăzi suntem la 2,57 la mie. 

Dacă se menţine această viteză de creştere a ratei de infectare în Bucureşti, am spus că în a doua jumătate a lunii octombrie, dar nu în 15 octombrie, matematic vorbind, vom atinge pragul de şase la mie şi vom fi nevoiţi să trecem în online toate şcolile", a precizat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, luni seara la Antena 3.

Oficialul a făcut şi precizări despre testarea copiilor din şcoli. 

El susţine că problema nu este disponibilitatea testelor antigen, ci acordul părinţilor - aceştia nu vor ca testele să fie folosite în şcoli. 

"Am înţeles că nici acum testarea non-invazivă, acele teste pe bază de salivă, nu sunt omologate de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Problema nu a fost disponibiliatea testelor antigen care sunt teste recunoscute, ci a fost acordul părinţilor. Părinţii, din păcate, nu şi-au exprimat acordul pentru utilizarea acestor teste în şcoli", a explicat Sorin Cîmpeanu.
 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu şcoli Sinteza Zilei
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close