Antena 3 CNN Actualitate Educație Sorin Cîmpeanu, despre învăţământul preuniversitar: "Elevii sunt primii care pierd din aceste conflicte"

Sorin Cîmpeanu, despre învăţământul preuniversitar: "Elevii sunt primii care pierd din aceste conflicte"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a precizat, marţi, în cadrul unei dezbateri susţinută la Ploieşti că doreşte implicarea reprezentanţilor cadrelor didactice din fiecare şcoală în evaluarea şi desemnarea directorilor de şcoli.

Sorin Cîmpeanu, despre învăţământul preuniversitar: "Elevii sunt primii care pierd din aceste conflicte"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    13 Apr 2021   •   18:28

Precizarea vine în contextul în care în mai multe şcoli din România au existat conflicte între conducerea unităţilor de învăţământ şi colectivul de cadre didactice, conflict din care au de suferit în primul rând elevii.

În acest context ministrul Educaţiei solicită implicarea reprezentanților cadrelor didactice din fiecare şcoală în evaluarea şi desemnarea directorilor de şcoli, la concursul care va avea loc pentru ocuparea celor aproximativ 10.000 de posturi de directori şi care se va realiza cel mai probabil în două etape.

Elevii sunt primii care pierd din aceste conflicte

 „Am observat că lucrurile impuse de oriunde altundeva din afara şcolii nu generează rezultate. Poţi să fii foarte, foarte bun manager, dacă te respinge colectivul de cadre didactice din şcoală, nu cred că ai şanse şi cred că elevii sunt primii care pierd din aceste conflicte pe care le-am văzut în multe şcoli din România între conducerea şcolii şi colectivul de cadre didactice”, consideră Sorin Cîmpeanu, informează News.ro.

În învăţământul preuniversitar eu cred că am reuşit să ne bâlbâim foarte mult timp

Cîmpeanu a subliniat că e nevoie de o „clarificare” la nivel legislativ a relaţiei între aceste entităţi.

„În învățământul preuniversitar eu cred că am reuşit să – ştiu că se înregistrează, dar o spun – am reuşit să ne bâlbâim foarte mult timp în relaţia macro între Ministerul Educaţiei, autoritatea centrală, inspectoratele şcolare, şcoli şi autorități locale. E bine să ne hotărâm”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, marți, într-o dezbatere organizată la Ploiești.

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu ministrul de externe
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close