Antena 3 CNN Actualitate Educație Sorin Cîmpeanu: "90% dintre elevii și preșcolarii din România vor merge la școală în format fizic"

Sorin Cîmpeanu: "90% dintre elevii și preșcolarii din România vor merge la școală în format fizic"

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Ordinul comun care reglementează cum merg elevii la școală a fost publicat vineri seara în Monitorul Oficial. Astfel, 90% dintre elevii și preșcolarii din România, vor merge la școală în format fizic.

Sorin Cîmpeanu: "90% dintre elevii și preșcolarii din România vor merge la școală în format fizic"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    19 Noi 2021   •   22:31

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri seara, că de luni, 90% dintre elevii și preșcolarii din România vor merge la școală în format fizic.

„De luni, în România vor putea merge la școală sau la grădiniță peste 2,6 milioane de elevi. 90 la sută din elevii și preșcolarii din România, de luni, vor putea să meargă la școală sau la grădiniță cu prezență fizică. Este vorba de 16.120 de unități de învățământ (școli, grădinițe)”, a spus Sorin Cîmpeanu

1.792 de unități de învățământ vor fi nevoite să rămână în online

„1.792 de unități de învățământ vor fi nevoite să rămână în online deoarece funcționează în localități în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie, iar rata de vaccinare este mai mică de 60% în rândul personalului din învățământ, a mai spus Sorin Cîmpeanu, vineri seara la TVR, potrivit Mediafax.

Ministrul Educației a făcut apel ca și în școlile în care învață 10% din copiii României să se poată merge la cursuri cu prezență fizică.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, care reglementează cum merg elevii la școală, a fost publicat, în Monitorul Oficial, vineri seara.

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu ministrul educatiei
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close