Antena 3 CNN Actualitate Educație Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, în prima zi de școală: ”Şcoala nu se face pentru notă. Mulți părinți nu înțeleg asta”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, în prima zi de școală: ”Şcoala nu se face pentru notă. Mulți părinți nu înțeleg asta”

​Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, îşi doreşte eliminarea ”goanei după note” pe care spune că a constatat-o la unii elevi, dar şi la mulţi părinţi.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, în prima zi de școală: ”Şcoala nu se face pentru notă. Mulți părinți nu înțeleg asta”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    05 Sep 2022   •   09:59

”Fiecare profesor ştie să-şi evalueze cel mai bine elevii, ritmic, pe parcursul întregului an şcolar în aşa fel încât să fie eliminată acea presiune a notei, fără să eliminăm media generală la finalul fiecărui an de studiu.

Să eliminăm acea presiune inutilă generată de goana după note, goana după note a elevilor, goana după note, din păcate, a multor părinţi care nu înţeleg că şcoala nu se face pentru notă, şcoala se face pentru ca ai lor copii să deprindă acele competenţe care îi vor ajuta să se dezvolte în viaţă conform propriilor aspiraţii de dezvoltare atât personală şi cât şi profesională pentru fiecare dintre acei copii care vor alege un domeniu”, a afirmat ministrul Educaţiei luni, în prima zi a anului şcolar 2022-2023, citat de news.ro.

Anul școlar 2022-2023 va începe luni, 5 septembrie, fiind pentru prima dată când elevii se vor întoarce atât de devreme la școală, după vacanța de vară. În locul celor două semestre, vor exista cinci "module de învățare", care vor alterna cu cinci vacanțe.

×
Subiecte în articol: anul școlar 2022-2023 Sorin Cîmpeanu
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close