Antena 3 CNN Actualitate Educație Cîmpeanu: "Avem o problemă cu Matematica, sunt profesori care fac abstracție de faptul că s-a schimbat programa și predau cum știu ei"

Cîmpeanu: "Avem o problemă cu Matematica, sunt profesori care fac abstracție de faptul că s-a schimbat programa și predau cum știu ei"

Aproape jumătate din elevii din mediul rural au luat note sub 5 la proba de Matematică de la Evaluarea Naţională 2021, iar profesorii încă nu ţin cont că programa s-a schimbat şi predau aşa cum vor ei, spune ministrul Educaţiei.

Cîmpeanu: "Avem o problemă cu Matematica, sunt profesori care fac abstracție de faptul că s-a schimbat programa și predau cum știu ei"
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    02 Iul 2021   •   15:14

Vorbind despre rezultatele de la Matematică, Sorin Cîmpeanu a spus că şi acum, după opt ani, sunt încă profesori care fac abstracție de faptul că s-a schimbat programa și predau în continuare așa cum știu ei, potrivit edupedu.ro.

"Între curriculumul intenționat și curriculumul realizat la clasă efectiv este o mare diferență", a declarat ministrul Educaţiei, anunând că, de anul viitor, va introduce evaluarea standardizată.

Cîmpeanu: "Între curriculumul intenționat și curriculumul realizat la clasă efectiv este o mare diferență"

De atunci, "nu cred că își vor mai putea să-și permită să predea altceva", a spus ministrul.

Întrebat dacă avem o problemă cu Matematică, în ce priveşte notele, şeful de la Educaţie a confirmat: "Da, cred că avem o problemă cu științele. Da, o problemă care trebuie rezolvată.

Poate un nivel de abstractizare mult prea ridicat, nivel care, fiind și formulat într-o manieră mai puțin accesibilă pentru mulți dintre elevi, îi fac să renunțe la a mai încerca. 

Cred, e o părere. Deci multă abstractizare, nu avem suficient de multe formulări care să facă aceste noțiuni, care sunt importante, mai accesibile și asta determină mai mulți elevi să renunțe la a mai încerca să înțeleagă".

Sorin Cîmpeanu, despre profesori: "Nu avem o cultură a respectării regulilor"

De asemenea, întrebat de ce profesorii nu respectă programa, deşi aceasta a fost schimbată de opt ani, Cîmpeanu spune că "nu avem o cultură a respectării regulilor.

În momentul în care vom reuși să introducem o standardizare a evaluării, în așa fel încât să eliminăm subiectivismul și să eliminăm multe alte neajunsuri sunt convins că atunci fiecare dintre colegii noștri, cadre didactice, evaluarea fiind standardizată, nu cred că își vor mai putea permite să predea altceva", a încheiat Sorin Cîmpeanu.
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close