Antena 3 CNN Actualitate Educație Sorin Cîmpeanu, despre programa şcolară: "Nu cred că e necesară pentru toți geometria vectorială. Eu m-am descurcat şi fără"

Sorin Cîmpeanu, despre programa şcolară: "Nu cred că e necesară pentru toți geometria vectorială. Eu m-am descurcat şi fără"

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu spune că schimbările în ceea ce privește supraîncărcarea programelor au fost de formă și în continuare toți elevii învață, de exemplu, geometria vectorială. „Eu (...) m-am descurcat și fără geometrie vectorială”, spune Cîmpeanu, care își arogă mare parte din vină.

Sorin Cîmpeanu, despre programa şcolară: "Nu cred că e necesară pentru toți geometria vectorială. Eu m-am descurcat şi fără"
Sursa foto: Colaj Hepta/ edupedu.ro
de Claudia Popovici    |    14 Feb 2022   •   22:31

„Supraîncărcarea programelor este un element extrem de important. Trebuie schimbat ceva pe acest palier. (...) Schimbările au fost mai degrabă de formă”, spune, luni seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Întrebat care ar fi cauza acestui eșec, Sorin Cîmpeannu a spus că este vorba despre „rezistența la schimbare” și astfel s-a ajuns la situația ca toți elevii să învețe geometrie vectorială.

„Nici măcar nu pot fi acuzați profesorii care predau o anumită disciplină că își iubesc atât de tare disciplina aceea încât nu au vrut să renunțe la nimic, nici din numărul de ore, nici din materia predată. Am ajuns să facem geometrie vectorială pentru toți copiii. Eu nu cred că e necesar pentru toți copiii geometria vectorială, de exemplu.

Nu cred! Se pot supăra pe mine colegii de matematică, profesorii de matematică. Eu sunt totuși absolvent de matematică – fizică, treapta I, treapta a II-a la Sfântul Sava și m-am descurcat fără geometrie vectorială.

Adică am reușit să fac câte ceva în viață și fără geometrie vectorială. S-ar putea să mai existe și alți tineri care să reușească să facă câte ceva în viață – mult sau puțin – fără geometrie vectorială”, a spus ministrul Educației la Digi24, potrivit Mediafax. 

Întrebat, în continuare, cine este de vină, Cîmpeanu a răspuns: „Cine să fie? Cei ca mine, care am fost ministru și în 2014 și în 2015 și n-am avut curajul și tăria ca să nu se supere prea multă lume pe noi”.

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu programa școlară
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close