Antena 3 CNN Actualitate Educație Sorin Cîmpeanu promite creșteri salariale pentru profesori: ”Nimeni să nu mai aibă mai puțin de salariul mediu pe economie”

Sorin Cîmpeanu promite creșteri salariale pentru profesori: ”Nimeni să nu mai aibă mai puțin de salariul mediu pe economie”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că profesorii vor avea salarii decente, explicând că e nevoie de măsuri concrete pentru reducerea abandonului școlar în rândul elevilor. 

Sorin Cîmpeanu promite creșteri salariale pentru profesori: ”Nimeni să nu mai aibă mai puțin de salariul mediu pe economie”
Sursa foto: gov.ro
de Georgiana Adam    |    06 Aug 2022   •   21:23

”A doua categorie de măsuri este aceea a creșterilor salariale, care sunt menite să redea și prestigiul și atractivitatea profesiei didactice.

Este pentru prima oară când într-o lege sectorială am îndrăznit să avem o precizare clară, pentru profesorul debutant, inclusiv profesorul stagiar, salariul mediu pe economia națională, care în momentul de față este 4000 de lei net. 

Cu alte cuvinte, niciun profesor, niciun cadru didactic, să nu mai aibă, în România, un salariu mai mic decât salariul mediu pe economia națională”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit stiripesurse.ro.

”Aș vrea să vă spun că din 195.00 de mii totalul de cadre didactice titulare, 70% au vârsta peste 40 de ani, e 10% au vârsta peste 60 de ani. Doar 30% sunt cadre didactice sub 40 de ani. 

Impactul creșterilor salariale este de 25%, impactul diversificării curriculumului este tot de 25%. Creșterile salariale au impact deja pe bugetul anului 2023, urmând a intra în vigoare în septembrie 2023, odată cu noul sistem, noile planuri-cadru care o să aibă în spate un alt curriculum. Avem și aici un calendar foarte bine pus la punct", a declarat Cîmpeanu.
 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu salarii profesori
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close