Antena 3 Actualitate Educație Sorin Cîmpeanu, după şedinta cu Iohannis: "Nu vor fi restricții suplimentare pentru reluarea școlii"

Sorin Cîmpeanu, după şedinta cu Iohannis: "Nu vor fi restricții suplimentare pentru reluarea școlii"

de Claudia Popovici    |    08 Apr 2021   •   19:05
Sorin Cîmpeanu, după şedinta cu Iohannis: "Nu vor fi restricții suplimentare pentru reluarea școlii"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a avut joi o ședință cu președintele Klaus Iohannis. El a vorbit într-o intervenție în cadrul emisiunii "Decisiv" realizată de Cătălina Porumbel la Antena 3 despre concluziile la care s-a ajuns privind începerea şcolilor şi îmbunătăţirea sistemului de învățământ.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, s-a arătat încrezător după ședința de joi avută cu președintele Klaus Iohannis, în care s-au punctat susținerea pentru revenirea la scoală cu prezența fizică dar şi reevaluarea aptitudinilor manageriale ale directorilor de școli din România.

„S-a discutat despre susținerea sistemului de educație, de susținerea revenirii la școală cu prezență fizică pentru toți elevii de îndată ce situația epidemiologică o va permite.

Nu vor fi restricții suplimentare pentru reluarea școlii

În data de 4 mai, reluarea cursurilor se va face după scenariile deja șah cunoscute verde, galben, roșu. Nu vor fi restricții suplimentare pentru reluarea școlii.

Este nevoie de o conducere profesionistă în școlile din România

De asemenea, un alt punct important este acela al guvernanţei școlilor. Este nevoie de o conducere profesionistă în școlile din România. 

Trebuie accelerat procesul de organizare al concursului, mai exact un examen național, în urma căruia să fie selectați acei profesori care au cu adevărat aptitudini manageriale. 

Acei profesori care vor lua cel puțin nota șapte la acel concurs, doar aceia vor avea posibilitatea să fie directorii școlilor din România", a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close