Antena 3 CNN Actualitate Educație Sorin Cîmpeanu: "Părinții vor primi formulare pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani"

Sorin Cîmpeanu: "Părinții vor primi formulare pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani"

Ministerul Educaţiei pregătește formulare prin care solicită acordul părinților privind vaccinarea copiilor de peste 12 ani. Pentru asta, în fiecare școală va exista o persoană care va ține legătura cu ei și vor stabili o cale de comunicare – fizic, online sau combinat.

Sorin Cîmpeanu: "Părinții vor primi formulare pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    23 Aug 2021   •   16:40

Formularele vor fi distribuite după începerea şcolii, iar părinții vor putea răspunde cu „da” sau „nu”.

„Va fi un coordonator pe fiecare școală, care prin intermediul diriginților va lua legătura cu părinții. Pregătim formulare prin care solicităm acordul cu privire la vaccinarea copiilor. Formularele se vor distribui la începerea școlii. Aceste persoane desemnate la nivelul fiecărei școli vor lua legătura cu diriginții și vor stabili o cale de comunicare – fizic, online sau combinat”, a explicat Sorin Cîmpeanu la Digi24 care a subliniat că acest demers este desfăşurat în parteneriat cu DSP și Ministerul Sănătății.

Noul an școlar, cu beneficii pentru elevii și profesorii vaccinați. Sorin Cîmpeanu: ”În cazul ratei de peste 6 la mie, au acces cei vaccinați”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că școlile vor începe, pe 13 septembrie, cu prezență fizică pentru toți elevii, până când se va atinge rata de incidență de 6 la mia de locuitori.

„Este vorba despre un acces extins la școală. Este vorba de o prioritate pe care o dăm școlii. Peste 6 la mie, ar putea avea acces preșcolarii, care nu pot fi vaccinați și elevii claselor a VII-a - XII-a, cu condiția să fie vaccinați. Deci ar fi vorba de un avantaj pe care îl creăm celor vaccinați și nicidecum un dezavantaj pentru cei nevaccinați, fie că vorbim de elevi, fie că vorbim de cadre didactice.

Dacă în ambele scenarii, sub 6 la mie și peste 6 la mie - iar peste 6 la mie îndrăznesc să cred că nu vom ajunge, ar trebui să avem un număr zilnic de infectări de peste 7.000 - va trebui să diferențiem între cei care au înțeles să se vaccineze, cei care înțeleg să se testeze și cei care nu pot face acest lucru. Vom lua în calcul toți elevii și cadrele didactice cu comorbidități, care le impun anumite constrângeri.

Situația, valabilă în ambele scenarii, sub și peste 6 la mie, în care apar cazuri de îmbolnăvire într-o clasă. Atunci vor fi testați și încă nu sunt adoptate deciziile cu privire la modul în care vor fi testați și cu privire la alte elemente. (...) Va apărea ordinul comun de ministru în perioada 1-3 septembrie, cu cel puțin 10 zile înainte de începerea școlii”, a precizat ministrul Educației la Antena 3. 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close