Antena 3 CNN Actualitate Educație Sorin Cîmpeanu, anunţ important privind simulările examenelor naţionale în localităţile carantinate

Sorin Cîmpeanu, anunţ important privind simulările examenelor naţionale în localităţile carantinate

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei a anunţat, vineri la Antena 3 cum se vor desfăşura simulările examenelor naţionale în localităţile în care incidenţa ratei de infectare este mai mare de 6 la mie.

Sorin Cîmpeanu, anunţ important privind simulările examenelor naţionale în localităţile carantinate
de Claudia Popovici    |    19 Mar 2021   •   16:28

Deciziile vin în contextul în care, conform adresei trimise către Inspectoratele Școlare Județene și al Municipiului București, repartizarea candidaților pe săli se va realiza astfel încât elevii să nu mai fie amestecați cu cei din alte clase la simulările pentru evaluarea națională și bacalaureat.

"Astfel, elevii înmatriculați în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susține simulări ale examenelor naționale, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021. În această situație, subiectele vor fi elaborate la nivelul inspectoratelor școlare.

De asemenea, pentru asigurarea protecției sanitare, unitățile de învățământ vor putea decide, în funcție de infrastructură, ca, în zilele în care se organizează simulări ale examenelor naționale, activitatea celorlalte clase să se desfășoare online, indiferent de scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor valabil în zilele respective", a mai precizat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: "Tezele pentru anul școlar 2020 – 2021 sunt suspendate". Cum se va calcula media semestrială

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că tezele pentru anul școlar 2020 – 2021 sunt suspendate.

„Pentru anul școlar 2020-2021 sunt suspendate tezele (lucrările scrise semestriale), conform OM 5977/2020. În consecință, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obțin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg”, a anunţat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: "Relevanța tezelor este mai mult decât discutabilă"

Potrivit ministrului, având în vedere că la acest moment aproape un milion de elevi participă la toate activitățile didactice în sistem online și atâta timp cât sistemul de învățământ din România nu dispune de platforme de evaluare și examinare dedicate și securizate, „relevanța tezelor este mai mult decât discutabilă".

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close