Antena 3 Actualitate Educație Sorin Cîmpeanu, soluţii pentru testarea elevilor şi deschiderea şcolilor

Sorin Cîmpeanu, soluţii pentru testarea elevilor şi deschiderea şcolilor

de Claudia Popovici    |    05 Apr 2021   •   17:41
Sorin Cîmpeanu, soluţii pentru testarea elevilor şi deschiderea şcolilor
Sursa foto: Agerpres

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit în exclusivitate în cadrul emisiunii "Decisiv" de la Antena 3, despre scandalul din guvern privind testele de salivă în şcoli.

El a propus şi o soluţie pentru a asigura deschiderea școlilor indiferent de scenariul epidemiologic.

"Am constituit o echipă din cei cinci secretari de stat din ministerul Educaţiei care începând de miercuri vor merge în fiecare judeţ şi vor face întâlniri cu toţi responsabili din toate şcolile din respectivul judeţ, pentru a promova necesitatea şi importanţa testării în şcoli alături de vaccinarea personalului didactic. Facem tot ce depinde de noi.", a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

„DSP nu reacționează repede” 

În 8 săptămâni de școală, adică începând cu data de 8 februarie, au fost folosite mai puțin de 2% din numărul total de teste antigen rapide puse la dispoziție pentru testarea în școli.

Când un elev prezintă simptome sau când sunt anunţaţi că există un caz confirmat în clasa respectivă, DSP nu reacţionează repede, acei copii pleacă acasă şi rămân netestaţi. Sigur este şi problema acordului părinților care nu își dau acceptul.

Dacă Ministerul Sănătății ne spune că nu sunt relevante, ministerul Educaţiei de repoziționează şi va face campanii de informare. Dorim deschiderea şcolilor cu prezența fizică indiferent de scenariu verde, galben sau roșu", a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Pierderile suferite de elevi prin şcoala online sunt mari

"Toate acestea trebuie să se finalizeze cu intrarea în normalitate a şcolii. Pierderile suferite de elevi prin şcoala online sunt deja foarte mari. Educaţia nu te îmbolnăveşte", a mai spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Vlad Voiculescu are dileme cu privire la vaccinare și testare. Declarația controversată a ministrului Sănătății

Declarație halucinanta a ministrului Sănătății. Vlad Voiculescu are dileme în privința testării și vaccinării și se întreabă cum va fi gestionata criza sanitară. Ministrul spune că nu se știe deocamdată când vor putea fi ridicate restricțiile.

” Avem întrebări despre cum o sa folosim vaccinurile, cum o să folosim testarea pe termen mediu și pe termen lung. Nu știm cât va dura până când vom avea libertatea pe care o aveam acum un an și jumătate. Foarte probabil că va trebui să trăim într-un fel sau altul cu o formă sau alta virusului și atunci trebuie să găsim și noi, ca țară, dar și întreaga umanitate moduri de a conviețui cu acest virus. 

De modul cum scăpăm sau gestionăm acest virus o să depindă capacitatea noastră de a ne plasa în această lume mare”, a declarat Vlad Voiculescu

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close