Antena 3 CNN Actualitate Educație TITULARIZARE 2018. Mai puțin de jumătate dintre profesori au obținut note peste 7

TITULARIZARE 2018. Mai puțin de jumătate dintre profesori au obținut note peste 7

TITULARIZARE 2018. Mai puțin de jumătate dintre profesori au obținut note peste 7
17 Iul 2018   •   14:48

TITULARIZARE 2018. Rezultatele înregistrate de candidații care au participat la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar 2018 (înainte de contestaţii) au fost publicate pe titularizare.edu.ro.

Rezultatele se afișează, de asemenea, la sediile inspectoratelor școlare județene.

47,40% dintre candidaţii care au susţinut proba scrisă a concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar au obţinut note peste 7, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), înainte de contestaţii. 

Potrivit MEN, rata notelor peste 7 (înainte de contestaţii) obţinute de candidaţii care au susţinut proba scrisă a concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar este de 47,40% - în creştere cu 1,67% faţă de anul trecut: 45,73%. 

Contestaţiile se înregistrează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene marţi, până la ora 21,00, respectiv miercuri, până la ora 15,00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul titularizare.edu.ro pe 24 iulie. 

Au fost transmise spre evaluare lucrările a 21.460 de candidaţi, fiind notate 21.429 de lucrări. 31 de lucrări au fost anulate în centrele de evaluare din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs, precizează MEN. 

Reprezentanţii ministerului arată că 121 de candidaţi (0,56%) au obţinut nota 10; 10.037 de candidaţi (46,84%) - note între 7 şi 9,99; iar 7.229 (33,73%) - note între 5 şi 6,99. Alţi 4.042 de participanţi (18,78%) s-au situat pe segmentul de note cuprins între 1 şi 4,99. Din promoţia curentă, 46,83% dintre candidaţi (în creştere de la 43,07% în 2017) au obţinut note peste 7, iar 32,93%, note între 5 şi 6,99. 

Cel mai ridicat procent de note peste 7 (interval 7 - 9,99) s-a înregistrat în judeţul Dolj (58,7%), iar cel mai scăzut în judeţul Caraş-Severin (30,04%). 

La proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar s-au prezentat 24.070 de candidaţi. 2.531 s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 61 de candidaţi au fost eliminaţi (dintre care 27 pentru fraudă, iar 34 de participanţi pentru lipsa documentelor de identitate, adeverinţelor de absolvire etc.). Lucrările a 18 candidaţi au fost anulate la centrele de concurs din motive legate de nerespectarea metodologiei, precizează MEN. 

"Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 25 iulie", menţionează MEN. 

Pe 26 iulie va avea loc repartizarea pe posturile didactice de predare vacante a cadrelor didactice titulare în învăţământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul naţional şi au obţinut minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular. 

TITULARIZARE 2018. Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, sunt disponibile 4.502 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată.

Pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 31.052 de candidaţi, număr în creştere comparativ cu anul trecut (27.551 de candidaţi). Dintre aceştia, 4.625 de candidaţi sunt absolvenţi din promoţia curentă. Aceştia îşi pot valida fişele de înscriere cel târziu până în dimineaţa zilei de miercuri, ora 9,00. La nivel naţional sunt disponibile 4.502 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Dintre acestea, 3.354 de posturi didactice/catedre vacante sunt în mediul urban şi 1.148 în mediul rural, precizează MEN.

TITULARIZARE 2018. Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română (1.094), învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română (882), muzică instrumentală (274) şi educaţie fizică şi sport (287).

Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris pentru următoarele discipline: Limba şi literatura română/pedagogia preşcolară şi metodica desfăşurării activităţilor instructiv-educative în grădiniţa de copii (5.405), Limba şi literatură română/elemente de pedagogie şcolară şi elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învăţământul primar (4.176), Limba şi literatura română (2.735), Educaţie fizică şi sport (2.548), Limba şi literatura engleză (1.877).

Pentru susţinerea probei scrise, candidaţii trebuie să fie prezenţi în sala de concurs cel mai devreme la ora 8,00 şi cel mai târziu la ora 9,00, înainte de comunicarea subiectelor. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp ce poate fi depăşit cu 1-2 ore doar în cazul candidaţilor cu anumite deficienţe.

"Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare pentru cele 115 discipline de concurs sunt asigurate de Centrul National de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte2018.edu.ro. Lucrările scrise vor fi evaluate în 11 centre organizate la nivel naţional", menţionează MEN.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 17 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro, iar contestaţiile se vor depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de 17 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21,00, respectiv 18 iulie, până la ora 15,00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul menţionat anterior în data de 24 iulie.

"Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 25 iulie", precizează MEN.

În data de 26 iulie va avea loc repartizarea pe posturi. 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close