Antena 3 CNN Actualitate Educație Trei elevi din Târgoviște au câștigat Olimpiada Mondială de Roboți din America

Trei elevi din Târgoviște au câștigat Olimpiada Mondială de Roboți din America

Echipa Robot X Junior, din Târgovişte, formată din trei elevi cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani, s-a întors cu locul I de la competiția World Robot Olympiad SUA 2022.

Trei elevi din Târgoviște au câștigat Olimpiada Mondială de Roboți din America
Sursa foto: Facebook/ Daniela Floroiu
de Mia Lungu    |    01 Sep 2022   •   19:07

David Alexandru Tudorache și Adrian Badea de la Școala Coresi din Târgoviște și unul de la Școala Ioan Alexandru Brătescu-Voinești (David Cătălin Marin), coordonați de profesoara Daniela Floroiu, au realizat un robot care se mişcă singur, necontrolat de un joystick, pe un traseu prestabilit şi împinge anumite obiecte.

Competiția s-a desfășurat în perioada 25-28 august.

"Elevi, profesori, părinți, comunitate – o echipă pentru World Robot Olympiad USA! 'Împreună' este cuvântul care a făcut posibilă obținerea premiilor I și II. Mândră de voi!", este mesajul transmis de prof. Georgeta Gogeanu, directorul Școlii Coresi Târgoviște.

Cei trei elevi care au cucerit America, au fost premiaţi, la sfârşitul lunii iunie, la Competiţia World Robot Olympiad România, care a avut loc la Şcoala Europeană din Bucureşti. Echipa coordonată de prof. Daniela Floroiu s-a calificat pe locul al treilea, din 14 echipe concurente. Acesta a fost, practic, rampa de lansare la etapa superioară din SUA.

Pentru concursul de robotică din SUA, cei trei și-au îmbunătățit robotul și au făcut senzație.

World Robot Olympiad Romania este o competiţie de Mecatronică şi Robotică ce reuneşte elevi sau studenţi, în vederea participării cu aplicaţii educaţionale, dezvoltate pe kitul educaţional Lego Mindstorms. 

În competiţie sunt antrenaţi tineri din mai mulţe ţări de pe glob, cu scopul stimulării şi dezvoltării creativităţii şi spiritului inovativ în domeniile ştiinţei, tehnicii şi tehnologiei avansate, potrivit Adevarul.ro.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close