Antena 3 CNN Actualitate Educație Universitatea din București oferă burse de performanță elevilor medaliați la olimpiadele științifice și competițiile sportive internaționale care aleg facultățile UB

Universitatea din București oferă burse de performanță elevilor medaliați la olimpiadele științifice și competițiile sportive internaționale care aleg facultățile UB

Universitatea din Bucureşti va oferi burse de performanţă medaliaţilor la olimpiadele ştiinţifice şi competiţiile sportive internaţionale tuturor elevilor şi studenţilor care decid să-şi continue studiile într-una dintre cele 19 facultăţi ale sale.

Universitatea din București oferă burse de performanță elevilor medaliați la olimpiadele științifice și competițiile sportive internaționale care aleg facultățile UB
Sursa foto: Facebook/ Universitatea din București
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mai 2023   •   12:51

Începând cu noul an universitar 2023-2024, Universitatea din Bucureşti va oferi 20 de burse elevilor şi studenţilor medaliaţi cu aur, argint sau bronz la olimpiadele ştiinţifice şi competiţiile sportive internaţionale care decid să-şi continue studiile într-una dintre cele 19 facultăţi ale sale.

Conform unui comunicat publicat pe site-ul universităţii, bursele se adresează tuturor medaliaților la jocuri olimpice, campionate mondiale și europene, campionate mondiale universitare pentru sporturile olimpice și șah, inclusiv cele organizate pentru persoanele cu dizabilități.

În ceea ce priveşte cu cuantumul lunar al burselor, acesta va fi de 1.500 de lei (medalie de aur / locul I), 1.250 de lei (medalie de argint / locul II) și 1.000 de lei (medalie de bronz / locul III).

Citeşte şi: Bani de la stat pentru elevii şi studenţii români care vor să îşi cumpere calculatoare noi

"Consider că universitățile au datoria să îi sprijine în demersurile lor academice. Tinerii merituoși români sunt, cu siguranță, un exemplu pentru toți membrii comunității Universității din București, deopotrivă studenți și profesori. O țară fără elite științifice, sportive și culturale este o țară fără viitor. De aceea, beneficiile pe care le acordăm acestor tineri începând cu viitorul an universitar sunt, de fapt, o investiție pentru România”, a declarat rectorul Universității din București, Marian Preda, potrivit edupedu.ro

Totodată, în comunicat se mai arată că elevii olimpici care vor opta să-și continue studiile în cadrul Universităţii din București vor ocupa un loc finanțat prin granturi de studii, beneficiind de statut de loc special.

Aşadar, pe parcursul anilor universitare, olimpicii nu vor pierde locul ocupat la buget prin efectul reclasificării cu condiția de a acumula numărul minim de credite prevăzut prin lege. De asemenea, aceștia vor beneficia de cazare prioritară, gratuită, în căminele Universității din București.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close