Antena 3 CNN Actualitate Educație ''Zilele Educaţiei Medicale'', o nouă ediţie. Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" vor avea acces gratuit

''Zilele Educaţiei Medicale'', o nouă ediţie. Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" vor avea acces gratuit

Devenit o tradiţie a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, proiectul "Zilele Educaţiei Medicale" a ajuns la a 14-a ediţie. Timp de 7 zile, studenţii vor avea acces gratuit la o serie de activităţi ştiinţifice şi de orientare în carieră. Noutatea acestei ediţii este podcastul disponibil pe o mulţime de platforme, pentru a putea fi accesat nelimitat. Evenimentul este organizat de Societatea Studenţilor în Medicină Bucureşti.

''Zilele Educaţiei Medicale'', o nouă ediţie. Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" vor avea acces gratuit
de Georgiana Adam    |    17 Mar 2021   •   18:56

În baza unui parteneriat educațional, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a invitat doi specialiști în nutrigenomică și medicină de precizie să le vorbească studenților despre noile domenii ale medicinei.

Doctorul Marius Geantă le-a prezentat modul în care tehnologia avansată poate aduce beneficii majore în relația cu pacientul. 

''Foarte multe tehnologii s-au dezvoltat, vorbim din ce în ce mai mult despre date în medicina, iar datele și tehnologiile creează fundamentul, substratul pentru adevărata medicina personalizată, care ne permite sa înțelegem mai bine boala de care suferă o persoană'', a spus Marius Geantă, preşedinte al Centrului pentru Inovaţie în Medicină.

Şi expertul în nutrigenetică, doctorul Mihai Niculescu, autorul celui mai complex test nutrigenetic existent pe piaţa mondială, a acceptat, tot la iniţiativa Fundaţiei Dan Voiculescu să le prezinte tinerilor cele mai noi analize genetice în nutriția personalizată. 

Proiectul îşi propune să îi familiarizeze pe studenţi cu noile domenii medicale încă din facultate.

Evenimentul va consta în workshopuri şi conferinţe, iar cele mai relevante informaţii vor fi comunicate şi prin intermediul unui podcast. 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close