Antena 3 CNN Actualitate O educatoare din Sibiu confimată cu o formă avansată de Covid: "Am trecut prin moarte, sunt alt om. Viața are alt sens acum"

O educatoare din Sibiu confimată cu o formă avansată de Covid: "Am trecut prin moarte, sunt alt om. Viața are alt sens acum"

Povestea în detalii a educatoarei din Sibiu a fost dată publicităţii de medicul sibian Egri Eduard. Femeia relatează experienţa pe care a avut-o în lupta cu virusul şi povestea celor două paciente care au murit sub ochii ei.

O educatoare din Sibiu confimată cu o formă avansată de Covid: "Am trecut prin moarte, sunt alt om. Viața are alt sens acum"
de Claudia Popovici    |    03 Noi 2020   •   21:00

Educatoarea din Sibiu a povestit experienţa pe care a trăit-o în lupta cu noul coronavirus unui medic pe care l-a rugat să facă public mesajul ei.

 "Doamna Maria, fiind educatoare, obișnuia să spună povești copiilor, de data asta ne spune povestea ei, adulților, poate mai învățăm și noi câte ceva și pe care m-a rugat să o public pe pagina mea”, spune medicul sibian Egri Eduard

Eucatoarea îşi incepe povestea relatând primele simptome.

Se simţea obosită şi acuza o durere profundă în pulpa piciorului drept care a venit de nicăieri. Vineri, 9 octombrie a făcut febră 38,4 şi a avut dureri de cap.

"Zic mă chinuie iar sinuzita și amețeala era specifică sinuzitei mele. Apoi lucrasem tură dublă și am spus s-a acumulat oboseala. Asta e grupa mică. Sâmbăta 10. 10. 2020, ziua mea de naștere. Acum îmi aduc vag aminte că am vorbit cu câteva persoane dragi. Nu mă simțeam bine dar îmi spuneam e sinuzita sau o viroză de la copiii de la grădiniță. Așa e mereu cu grupa mică. Au fost foarte bolnavi mulți” a povestit educatoarea.

Febra a continuat să persiste şi sâmbătă iar duminică a acuzat dureri de cap. A mers la serviciu după masă protejată ca în fiecare zi

"Masca pusă în casă, scoasă când mă întorceam după ce mă igenizam bine pe mâii și îmi lăsam totul în baie. În jurul orei trei, când copiii încă dormeau m-au luat niște frisoane puternice. Am avut un coldrex în geantă, am luat dar nici un efect. Am termometru în grupă, îmi iau febra 38.2.Am plecat spre casă cu autobuzul deși aș fi putut să îl chem pe soț.Dar ca de obicei eu spun că fac față. Ajung cu greu acasă, iau paracetamol cu algocalmin să îmi scad febra. 39.4. Și începe calvarul", spune educatoarea.

Marţi, Maria a ajuns la urgenţă pentru că nu se mai putea ridica fără ajutor

"Am sunat la urgență, m-a dus Simi cu mașina cu acordul lor fiindcă nu aveau ambulanță liberă. De la 14.30 până seara la 8.30 am trecut prin proceduri, așteptat mult. Nu erau suficienți medici. Curtea spitalului la urgență devenea tot mai plină. Am fost testată, nazal, bucal și mi-a luat sânge. Am primit hârtie de izolare în așteptarea rezultatului. A doua zi la ora 14. Sunteți pozitivă. Vă prezentați la spital pentru reevaluare.”, a mai spus educatoarea.

La spital îi se mai fac o serie de investigaţii şi îi se dă o schemă de tratament

"Ajung la spital. Din nou hârtii, raze la plămâni, consultul doamnei doctor de la infecțioase și iar birocrația de la DSP. În urma analizelor de sânge se impune antibiotic. Primesc Azitromicina , miofilin, complex de vitamina c, zn, e.. paracetamol și îmi spune că în plămâni nu se aude nimic să mă izolez să îmi iau tratamentul și să am grijă să nu decompeseze boala că nu au loc în spital. Am mai stat după hârtia de la DSP până la 9 seara afară. Făceam din nou febră. Am ajuns acasă din nou febră 38.7.A doua zi eram toți izolați”, a mai spus educatoarea

Maria a început să ia tratamentul acasă însă starea de sănătate s-a înrăutăţit treptat şi ajunge din nou la urgenţe

"Vine salvarea mă duce la urgență, deja aveam probleme de respirație și doar sprijinită mai puteam merge. Boala a decompensat spune doamna doctor. Ajung din nou la consultație tușeam foarte rău. Se aude foarte urât la plămâni. Mă pune pe cărucior și mă duc de urgență la tomograf”, mai povesteşte educatoarea.

După tomograf ajunge la infecţioase unde a găsit un pat liber, pentru că în spital totul era ocupat

"Am ajuns la 10.30 seara în salon cu febră 38.2. Direct în perfuzii. Paracetamol Perfuzabil. Am fost internată într-un spital modular nou. Deschis sâmbăta cu o zi înainte. Totul e impecabil în salon cu încă trei doamne,” a mai spus educatoarea.

În partea a doua a mesajului, educatoarea spune povestea celor două paciente care şi-au pierdut viaţa în lupta cu virusul

”Începe calvarul lângă patul meu. Doamna intră în stop cardio. Are 56 de ani. Medici, asistente, monitoare îmi izbesc mereu patul, electrozi, șocuri, o scapă, o readuc în puls. Multe minute, multă disperare și un medic tânăr care a alături de alt coleg și asistente au ajuns la capătul puterii. Cu amărăciune în glas, vă rog să ne oprim. Nu se mai poate face nimic”, a declarat educatoarea.

Şi starea ei se deteriorează amplificată de şocul produs de decesul femeii din salon care a rămas acolo acoperită de un cearşeaf

"De la ora 8 până la 15.30 după masă a stat în patul de lângă mine acoperită cu cearșaf atât. Până au venit cu acei doi saci negri. Era transferată de la un alt spital și ei trebuie să o ia. Am simțit mereu răceala morții lângă mine. A doua zi după 24 de ore de nesomn avea să moară și femeia din stânga mea. Eram paralizată de spaimă. Din nou acei saci negri dar la ea s-a rezolvat în maxim o oră fiind internată pe secția de infecțioase. Starea mea devine îngrijorătoare cu tensiune mare insuficiență respiratorie dar prima noapte fără febră”, a mai spus educatoarea.

 Mircuri starea de sănătate se îmbunătăţeşte uşor

"Îmi crește tensiunea. Îmi scade saturația risc de infarct spune hotărât doamna doctor de gardă. Mă pun de urgență pe oxigen. Respir un pic mai bine. Durerile din piept sunt un pic mai ușoare. 6 zile de oxigen zi și noapte. Dormit doar pe burtă. 5 flacoane de perfuzii pe zi, 2 injecții în burtă, antibiotic în branulă, 5.branule schimbate că nu am vene prea bune, 6 pastile dimineața și 6 seara. Am trecut prin moarte. Am ficatul mărit spune doamna doctor dar că nu se putea altfel. Sunt pe un teren fragil dar încet mă voi recupera. Ieri mi-a luat testul. Aștept să vedem ce se va întâmpla. Acum sunt bine respir mai ușor dar persistă durerile din piept. Am trecut prin moarte, dar Maica Domnului nu m-a lăsat și dragostea celor care mă iubesc. Sunt alt om. Viața are alt sens acum”, a mai spus educatoarea.

La final Maria, educatoarea din Sibiu, face un apel

"Vă rog să fiți responsabili. Aveți grijă de voi dar și de ceilalți. Aceasta a fost experiența mea cu virusul și știu că am drum lung de refacere cu precauții majore pentru plămâni și ficat în special. Dar încet îmi voi reveni. Mai am multe lucruri frumoase de realizat și de ajutat pe cei care au nevoie de mine”, a concluzionat educatoarea.

 

 

 

×
Subiecte în articol: COVID-19 educatoare

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close