Antena 3 CNN Actualitate "Egalitatea de gen va fi realizată peste 300 de ani": Declaraţiile halucinante ale şefului ONU

"Egalitatea de gen va fi realizată peste 300 de ani": Declaraţiile halucinante ale şefului ONU

Şeful ONU a susţinut cu o zi înainte de Ziua Internațională a Femeii că egalitatea de gen se va realiza abia după următorii 300 de ani.

"Egalitatea de gen va fi realizată peste 300 de ani": Declaraţiile halucinante ale şefului ONU
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Ioana Mircea    |    07 Mar 2023   •   12:20

António Guterres, Şeful ONU, a ținut un discurs înainte de Ziua Internațională a Femeii, care va avea loc mâine, pe 8 martie. El a declarat că egalitatea de gen se află la 300 de ani distanță, potrivit ultimelor estimări ale UN Women, organizația ONU dedicată egalității de gen și emancipării femeilor.

Guterres a vorbit despre ratele ridicate ale mortalității materne, despre faptul că fetele sunt forțate să se căsătorească timpuriu și despre fetele răpite și agresate pentru că merg la școală, susținând că speranța de a realiza egalitatea de gen „este din ce în ce mai îndepărtată".

În discursul său, Guterres nu a menționat Iranul, însă a vorbit despre Afganistan unde, potrivit lui, „femeile și fetele au fost șterse din viața publică".

Citeşte şi: Idei cadouri 8 martie. Cele mai inspirate cadouri pentru mame, iubite sau soţii

„Drepturile femeilor sunt abuzate, amenințate și încălcate în întreaga lume. Egalitatea de gen va fi realizată peste 300 de ani", a afirmat Guterres. Pentru a realiza egalitatea de gen, acesta a făcut apel la acțiuni „colective" și „urgente", plecând de la creșterea educației, a veniturilor și a ocupării forței de muncă pentru femei și fete, în special în țările în curs de dezvoltare din sudul lumii, și ajungând până la promovarea participării femeilor și fetelor în domeniul științei și tehnologiei, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Ziua Femeii
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close