Antena 3 CNN Actualitate Elevii de la Jean Monnet protestează din nou: "Nu suntem toţi oi negre"

Elevii de la Jean Monnet protestează din nou: "Nu suntem toţi oi negre"

Elevii de la Jean Monnet protestează din nou: "Nu suntem toţi oi negre"
Sursa foto: Foto: coalitionofresistance.org.uk
06 Dec 2011   •   22:01

Elevii de la Jean Monnet au ieşit din nou să protesteze. De data aceasta, au vrut să arate, cu diplomele în mâini, că învăţatura e pe primul plan. Doar colega lor, care şi-a acuzat profesorul de viol e oaia neagră. Nici măcar n-avea note destul de bune pentru a ajunge la acest liceu. Şi totuşi, ministerul a aprobat transferul.

Elevii de la Jean Monnet vor ca toată lumea să înţeleagă că nu sunt toţi oi negre.  Aşa că marţi, câteva zeci de puşti şi-au etalat diplomele la intrarea în liceu. La gât, şi-au atârnat medaliile câştigate la diverse competiţii.

Elevi ca Oana, cea care şi-a acuzat profesorul de viol, ar fi excepţia. De altfel, nici nu avea medii destul de bune pentru Jean Monnet. Aşa cum a arătat şi raportul corpului de control al ministerului trimis la liceu.

Totuşi, transferul s-a făcut. Cu aprobarea ministerului, care i-a echivalat fetei studiile făcute până atunci în Belgia. Liceul a fost informat că va avea o nouă elevă printr-o adresă semnată chiar de inspectorul şcolar general care luni sesiza neregula.

Vina directoarelor ar fi că nu au refuzat să o primească pe elevă, deşi ar fi putut, spun inspectorii. Aceasta, dar şi alte probleme găsite de corpul de control le-a costat funcţia.

Ca o ironie a sorţii, în timp ce la liceu e revoluţie, tatăl Oanei, eleva de la care a pornit totul, spune că nu a ales liceul Jean Monnet din vreun motiv anume. Era doar... aproape de casă.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close