Antena 3 Actualitate Eroii care nu au murit în oraşul potrivit trec pe la Parchetul General

Eroii care nu au murit în oraşul potrivit trec pe la Parchetul General

10 Feb 2015   •   18:51
Eroii care nu au murit în oraşul potrivit trec pe la Parchetul General
Sursa foto: sursa foto: mytex.ro

Indemnizaţiile pentru revoluţionari vor fi acordate doar celor care în decembrie 1989 au participat la acţiuni de stradă în localităţile Bucureşti, Timişoara, Caransebeş, Sibiu, Cugir, Lugoj, Târgu Mureş şi Cluj-Napoca, se specifică în normele metodologice pentru aplicarea Legii recunoştinţei, actualizate astăzi de guvern.

Astfel, s-a stabilit că în aceste oraşe, în urma confruntărilor cu forţele de represiune, au fost ucise, rănite sau reţinute persoane până la fuga dictatorului, moment care a fost stabilit ca fiind ziua de 22 decembrie 1989, ora 12.10.

La Braşov, spre exemplu, primii morţi au apărut în noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989, în jurul orei 3, fiind vorba de cei prinşi în perimetrul dintre Modarom, Capitol, Poştă, Prefectura actuală, Primărie, dar şi de cei dintre Teatrul Dramatic şi fostul restaurant Cina sau dintre Prefectură şi Liceul Unirea, potrivit mytex.ro.

Pentru alte localităţi, participarea la evenimentele din decembrie 1989 trebuie atestată prin documente emise de către Parchetul General.

×
Subiecte în articol: revolutie Brașov

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close