Antena 3 CNN Actualitate Europarlamentarul Gigi Becali nu are voie să părăsească România (VIDEO)

Europarlamentarul Gigi Becali nu are voie să părăsească România (VIDEO)

Europarlamentarul Gigi Becali nu are voie să părăsească România (VIDEO)
09 Iun 2009   •   16:17

Judecătoria Sectorului 1 a decis că europarlamentarul Gigi Becali nu poate părăsi ţara. Omul de afaceri a contestat decizia şi i-a spus procurorului că-şi bate joc de el şi că s-a săturat de acest proces comunist.

De asemenea, Becali a declarat că indiferent de decizia Instanţei el va pleca la Bruxelles deoarece va beneficia de imunitate, după validarea sa ca europarlamentar.

Decizia judecătorilor poate fi însă atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti, iar Gigi Becali poate părăsi municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. Săptămâna trecută, George Becali a făcut o cerere de ridicare a măsurilor impuse de controlul judiciar, după ce la sfârşitul lunii trecute şi-a retras de pe rol o solicitare asemănătoare.



Până să ajungă să ocupe un fotoliu în Parlamentul European, Gigi Becali mai are de rezolvat câteva probleme cu justiţia română. Pe 7 mai, judecătorii au admis cererea lui Gigi Becali de a putea părăsi Capitala, pentru campania electorală. Cu toate acestea, Becali este eliberat sub control judiciar şi are interdicţie de a părăsi ţara.

Gigi Becali a părăsit arestul preventiv acum două luni, după ce a fost eliberat sub control judiciar. Becali este acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal, faptă pedepsită cu închisoare de la şapte la 15 ani.

Ajuns marţi la Judecătoria Sectorului 1, acolo unde a avut loc procesul, Gigi Becali nu a ratat ocazia de a face câteva declaraţii referitoare la mandatul de europarlamentar, proaspăt câştigat.

"Prima dată sunt audiat eu, în Parlamentul European. Şi vă daţi seama ce se va întâmpla acolo (...), când am să spun eu ce s-a întâmplat. Că după aia vom fi de circul, circul circului la tot globul pământesc, (...) pentru că eu o să spun acolo: Domne, trei tâlhari mi-au furat maşina şi eu i-am iertat, le-am dat whisky şi coniac să bea. Şi mi-am recuperat maşina. Îţi dai seama că am fi de circ? Asta se va întâmpla"



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gigi Becali europarlamentar
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close