Exces de putere: Averea "Integrului" de la Integritate, Horia Georgescu: A cumpărat de la părinţi cu bani de la naşi, pe care îi dă înapoi de la părinţi

de A.M.P    |    03 Noi 2012   •   20:46
Exces de putere: Averea "Integrului" de la Integritate, Horia Georgescu: A cumpărat de la părinţi cu bani de la naşi, pe care îi dă înapoi de la părinţi Foto:Agerpres

Oana Stancu a prezentat în ediţia de sâmbătă seară a emisiunii "Exces de putere" de la Antena 3 "reţeaua" prin care preşedintele ANI, Horia Georgescu, îşi ascunde averea suspect de mare pentru un simplu bugetar.

"Integrul" de la Integritate, Horia Georgescu, care a declarat recent că 20-30 de parlamentari au probleme cu legea ANI, nu îşi poate justifica averea pe care o deţine.

Potrivit propriei declaraţii de pe site-ul Agenţiei, Georgescu, care a fost toată viaţa slujbaş la stat, a cumpărat în 2007 dintr-un foc o vilă în Braşov (356 mp) şi două apartamente, unul în Braşov (140 mp) şi unul în Bucureşti, de doar două camere, dar ultracentral, pe Bdul. Magheru. Pentru a justifica achiziţiile, au apărut şi două împrumuturi: unul de 150.000 de euro de la o bancă, altul de 300.000 de euro de la două persoane fizice, naşii dlui Georgescu, Marian şi Carmen Petcu, scrie Oana Stancu în jurnalul.ro.

Întrebat fiind de unde a avut aceşti bani, şeful de la ANI a declarat în presă că apartamentele şi casa le-a cumpărat de la părinţii săi, cu acte notariale. În plus, "pentru a le returna împrumutul naşilor mă mai ajută şi părinţii mei cu bani".Pe scurt, şeful ANI a cumpărat de la părinţi cu bani de la naşii lui, pe care îi dă înapoi de la părinţi.

Şi casa în care locuieşte în Bucureşti Horia Georgescu este tot a părinţilor. Imobilul, care se află în centrul Capitalei, şi are patru niveluri, figurează în acte pe numele părinţilor săi.

În faţa acestui imobil, reporterii Antenei 3 au remarcat BMW-ul X5, o maşina de 40.000 de euro, cu număr de Braşov, înmatriculat pe firma Imperial SRL, la care acţionari sunt Horia Georgescu şi mama sa, Victoria.

Firma care a achiziţionat maşina înregistrează pierderi substanţiale în ultimii ani. În 2008, anul achiziţionării limuzinei – 4.350 de lei şi datorii totale de 458.698, potrivit site-ului Ministerului de Finanţe. În 2007, cu un an în urmă, 70.464 pierderea şi 487.342 datoriile. În 2011, data depunerii ultimului bilanţ, datoriile au crescut la 989.596 de lei.VEZI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "EXCES DE PUTERE" DE LA ANTENA 3Parteneri
x close