Antena 3 CNN Actualitate 20-30 de parlamentari au probleme cu Legea ANI, susţine preşedintele agenţiei

20-30 de parlamentari au probleme cu Legea ANI, susţine preşedintele agenţiei

20-30 de parlamentari au probleme cu Legea ANI, susţine preşedintele agenţiei
Sursa foto: Foto:Agerpres
02 Noi 2012   •   23:57

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a declarat, vineri, că 20-30 de parlamentari au probleme cu Legea ANI, fiind aşteptate, în perioada următoare, decizii ale instanţei în ceea ce îi priveşte, informează Mediafax.

Georgescu a spus, la un post de televiziune, că hotărârile instanţei legate de respectivii parlamentari ar putea fi date în termene de "săptămâni sau de luni".
   
Întrebat ce efecte ar mai putea avea deciziile, în condiţiile în care, după alegerile din 9 decembrie, parlamentarii vizaţi ar putea să nu mai facă parte din legislativ, preşedintele ANI a răspuns că, potrivit legii, ei nu vor mai putea ocupa funcţii publice timp de trei ani.
   
Cu acelaşi prilej, Horia Georgescu a subliniat că, în opinia sa, hotărârea Parlamentului de a nu-l revoca pe senatorul Mircea Diaconu, declarat incompatibil printr-o decizie definitivă a instanţei supreme, "creează un precedent periculos".
   
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, miercuri, Curtea Constituţională, în vederea soluţionării conflictului juridic de natură constituţională constatat în legătură cu refuzul Senatului de a pune în executare hotărârea ICCJ privind starea de incompatibilitate a lui Mircea Diaconu.
   
Anterior, ANI solicitase CSM să facă acest demers, urmare a refuzului Senatului de a-l revoca pe Mircea Diaconu.
   
Plenul Senatului a respins, marţi, solicitarea ANI privind încetarea mandatutului senatorului PNL Mircea Diaconu ca urmare a deciziei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
   
În 27 ianuarie 2011, Agenţia Naţională din Integritate (ANI) a susţinut că senatorul liberal Mircea Diaconu este în incompatilbilitate din decembrie 2008, în condiţiile în care pe lângă calitatea de parlamentar acesta ocupa şi funcţia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitală, funcţie de conducere specifică unei instituţii publice locale.


×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close