Antena 3 CNN Actualitate EXCLUSIV: Avioane, blindate şi tehnică militară la Black Sea Defence & Aerospace 2008 (Foto)

EXCLUSIV: Avioane, blindate şi tehnică militară la Black Sea Defence & Aerospace 2008 (Foto)

<font color=red>EXCLUSIV:</font> Avioane, blindate şi tehnică militară la Black Sea Defence & Aerospace 2008 (Foto)
25 Sep 2008   •   15:18

Avioane de vânătoare, elicopterecu capabilităţi antisubmarine, autovehicule blindate, avioane fărăpilot, echipamente şi tehnică militară ? toate acestea suntreunite în perioada 24 ? 26 septembrie, la Romaero Băneasa, în cadrul ediţiei a doua a celei mai mari expoziţii deapărare, securitate naţională, securitate privată şi industrieaeronautică din sud-estul Europei, Black Sea Defence &Aerospace (BSDA).

GALERIE FOTO BLACK SEA DEFENCE & AEROSPACE 2008

La ediţia din acest an sunt prezente numemari din industria de profil, printre care Eurofighter, LockheadMartin şi Gripen/ SAAB care îşi expun avioanele de vânătoare.Eurofighter Typhoon, generaţia a patra, este unul dintre aparateleexpuse la BSDA. Avionul este folosit în prezent de MareaBritanie, Germania, Italia, Spania şi Austria.



Competiţia lui Eurofighter estereprezentată de cele două avioane F16 Fighting Falcon, aduse laBucureşti de Lockhead Martin. De altfel, în cadrul ceremonieide deschidere a expoziţiei de la Romaero, acestea au efectuat şi odemonstraţie aeriană, la manşa lor aflându-se piloţi dincadrul Forţelor Aeriene Americane.



La BSDA participă bineînţelesşi cele mai importante companii româneşti din industria deapărare, aeronautică şi securitate, dintre care amintim: Aerostar,Condor, Romarm, Electromagnetica şi Roman.



Grupul suedez Grippen/SAAB a adus laBucureşti un avion de luptă multifuncţional care este deja folositde Suedia, Cehia şi de Ungaria. Producătorul celebrelor elicoptereBlackhawk a expus la BSDA un nou model denumit s-92 Superhawk.Dimensiunile aparatului sunt medii, dispune de două motoare gemeneşi poate fi utilizat ca transportor utilitar de trupe sau înmisiuni de genul ?search and rescue?.



Este expus şi celebrul "Humvee",(High Mobility, Multipurpose Wheeld Vehicle), care poate fi folositca transportor de echipamente, trupe, ca platformă de armăautomată, ambulanţă, transportor de rachete sau obuze.



Printre celelalte puncte de atracţieale expoziţiei se numără elicopterul cu capabilităţiantisubmarine, Seasprite SH-2G-(I), avionul fără pilot Raven, sauautovehiculul blindat Dingo, produs de Krauss maffei Wegman.



De la BSDA nu puteau lipsidemonstraţiile de apărare, tehnici antitero şi de securitate,organizate de structurile speciale ale MIRA şi SRI. Astfel, înprimele două zile ale evenimentului sunt organizate demonstraţiiale forţelor speciale de intervenţie anti-tero, sărituri dinelicopter, rapel, exerciţii demonstrative ale forţelor terestre darşi demonstraţii ale Brigăzii Speciale ale Poliţiei, sau alServiciului Pirotehnic.

La ceremonia de deschidere din acestan a Black Sea Defence & Aerospace au participat consilierulprezidenţial Ioan Degeratu, Cornel Dobriţoiu, Secretar de Stat înMinisterul Apărării, şi ambasadorul Statelor Unite, NicholasTaubman.

Discursul Secretarului de Stat Cornel Dobriţoiu


Expoziţia poate fi vizitată gratuitde public între orele 10.00 ? 17.00 printr-o prealabilăînscriere pe site-ul www.bsda.ro, sau prin completarea unuiformular la intrare, în urma căruia este eliberată olegitimaţie de acces.
Florin Tulbure, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: arme avioane elicoptere
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close