Antena 3 CNN Actualitate Experienţă traumatizantă pentru un copil de două luni: A intrat în convulsii în timpul botezului

Experienţă traumatizantă pentru un copil de două luni: A intrat în convulsii în timpul botezului

Experienţă traumatizantă pentru un copil de două luni: A intrat în convulsii în timpul botezului
Sursa foto: Foto: fotonunti.com
01 Noi 2011   •   11:52

Un bebeluş de doar două luni a trecut printr-o experienţă traumatizantă la botez. După ce a fost scufundat de trei ori în cristelniţă, copilul a început să tremure cu convulsii preţ de câteva secunde. Mama a intrat în panică şi l-a dus pe cel mic la medic. Preotul nu s-a arătat însă afectat de cele întâmplate.

În momentul în care copilul a început să tremure şi să se învineţească, părinţii bebeluşului au intrat în panică. Preotul a încercat să îi liniştească, sfătuindu-i să aibă încredere în Dumnezeu. Copilul şi-a revenit în cele din urmă, dar experienţa a fost una traumatizantă pentru el, lucru confirmat şi de medicul care l-a consultat.

Potrivit acestuia, există copii care, în contact cu apa, pot face stop respirator. Asta pentru că nou-născuţii nu ştiu cum să îşi ţină respiraţia. Scufundaţi până peste cap, ei aspiră apa, care pătrunde în căile respiratorii şi ulterior în plămâni.

Reprezentanţii Patriarhiei susţin însă că nu au auzit de cazuri în care nou-născuţii să fi avut probleme în timpul botezului. Cu toate acestea, anul trecut, un copil din comuna Mihăileni a murit după ce a fost scufundat în cristelniţă. Bebeluşul şi-a pierdut cunoştinţa, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru el. Deşi preotul a susţinut că este nevinovat, la autopsie s-a stabilit că bebeluşul a murit prin asfixie mecanică. Preotul este acum judecat pentru omor prin imprudenţă.

 


×
Subiecte în articol: botez bebelusi
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close