Antena 3 CNN Actualitate Șoferița care a condus 40km pe contrasens cu 130 km/h nu va fi sancționată. Explicația polițiștilor

Șoferița care a condus 40km pe contrasens cu 130 km/h nu va fi sancționată. Explicația polițiștilor

Proprietarul autoturismul care a fost filmat circulând pe contrasens pe DN 1, în Prahova, între localitățile Bănești și Comarnic, a fost identificat.

Șoferița care a condus 40km pe contrasens cu 130 km/h nu va fi sancționată. Explicația polițiștilor
de Laura Dinu    |    29 Apr 2021   •   13:24

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 69 de ani, care susține însă că, în seara respectivă, la volan nu se afla el, ci o femeie. Aceasta nu va răspunde însă, în fața legii, pentru fapta sa, pentru că, spun polițiștii, filmarea nu a fost făcută cu o cameră omologată. 

Femeia nu va fi sancționată și nu își va pierde dreptul de a conduce

„Cu privire la înregistrarea video apărută în spațiul public, proprietarul autoturismului prezentat în imagini a fost identificat.

În conformitate cu art. 109 din OUG nr. 195/2002, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează direct de către polițistul rutier și cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate și verificate metrologic.

Totodată au fost dispuse verificări interne față de polițiștii aflați în serviciu, în funcție de rezultatul acestora urmând să se dispună măsuri, în condițiile legii” se arată într-un răspuns al IPJ Prahova cu privire la eveniment, potrivit observatorulph.ro.

În ciuda nenumăratelor apeluri la 112, oamenii legii nu au reușit să oprească mașina care circula pe contrasens și care a pus în pericol traficul rutier. 

Pe data de 27 aprilie, un șofer a filmat-o pe femeia care circula spre Brașov, care se deplasa însă pe contrasens, între localitățile Bănești și Comarnic. Martorul susține că femeia se deplasa cu 130 km. 

În filmare, se poate vedea cum șoferii autoturismelor care se deplasează din sens opus încearcă să o semnalizeze pe femeie cu farurile asupra faptului că circulă pe sensul greșit, însă aceasta nu face nimic pentru a reveni pe banda corectă.  

×
Subiecte în articol: contrasens
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close