Antena 3 CNN Actualitate Expert tehnic, despre tragedia de la Ferma Dacilor, pensiunea din Prahova care a luat foc: "S-au generat niște erori umane"

Expert tehnic, despre tragedia de la Ferma Dacilor, pensiunea din Prahova care a luat foc: "S-au generat niște erori umane"

Expertul tehnic, Andrei Ganea a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN despre incendiul de la pensiunea din Tohani, județul Prahova.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Dec 2023   •   13:14

Pensiunea din Tohani, județul Prahova, unde a izbucnit marți un incendiu, nu are autorizație de securitate la incendiu, potrivit ISU Prahova.

"Din păcate, cele mai multe cauze care generează astfel de evenimente, sunt generate de obicei de instalația electrică sau de încălzire.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Din ce s-a declarat până acum, se pare că erau probleme și la centrala termică, nu era bine pusă la punct, cu instalații puse greșit.

Se pare că de acolo s-au generat niște erori umane și s-a ajuns la această tragedie.

Citește și: Mărturiile halucinante ale unui apropiat al patronilor pensiunii Ferma Dacilor: ”Un cetățean și-a bătut soția. La nervi, a pus foc”

Genul acesta de incendii se propagă rapid, iar timpul de reacție este relativ scurt.

Momentul în care se produce este seara sau noaptea când oamenii nu sunt în stare maximă de alertă și nu pot reacționa prompt.

Am înțeles că cei de la parter au reușit să se evacueze. Victimele sunt dintre cei care erau la etajul superior, poate că dormeau sau nu și-au dat seama din cauza gălăgiei, posibil", a spus Andrei Ganea, expert tehnic.

Întrebat ce înseamnă modalitatea de ignifugare, expertul a spus:

"Este un proces de plasare a structurii lemnoase care constă într-o impregnare care îi dă o rezistență și întârziere lemnului la ardere.

Dar acest lucru nu înseamnă că nu va ajunge să ardă. Se presupune că ar da destul timp astfel încât să se poată evacua oamenii.

Ignifugarea nu dă decât o întârziere", a mai precizat Andrei Ganea.

×
Subiecte în articol: incendiu prahova pensiune
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close