Antena 3 CNN Actualitate Martor la şpaga luată de Dumitru Buzatu: "Am fost întinşi pe capotă. Toţi ne-am panicat"

Martor la şpaga luată de Dumitru Buzatu: "Am fost întinşi pe capotă. Toţi ne-am panicat"

Mărturia care face lumină în scandalul şpăgii. Un martor la flagrant a povestit ce s-a întâmplat la balta de peşte, în momentul descinderii DNA.

Martor la şpaga luată de Dumitru Buzatu: "Am fost întinşi pe capotă. Toţi ne-am panicat"
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Sep 2023   •   17:59

Un director de la DGASPC Vaslui, Dragoş Cazacu, a fost prezent la pescuit alături de şeful lui Dumitru Buzatu în ziua în care a avut loc flagrantul.

"Aveam intenția să îmi iau și propriul meu copil, bine că nu l-am luat pentru că ar fi fost o experiență traumatizantă pentru el dacă era acolo, cum a fost și pentru mine de altfel”, a spus Dragoș Cazacu.

"Am pescuit, ăsta a fost singurul motiv pentru care mă aflam acolo, în acea zi", a adăugat el.

Citeşte şi: Tudor Buzatu, fiul baronului de Vaslui, rupe tăcerea. Ce i-a spus tatăl lui ieri, în ultima discuție avută

"Domnul Emil Savin a fost și el prezent, nu știu pentru cât timp, dar a fost acolo. Știu că s-a mâncat la masă. Mie nu mi-a oferit absolut nimic. Doar ne-am salutat și eu mi-am continuat partida de pescuit. Nu am stat la masă cu ei mai mult de 30-40 de secunde", a mai spus martorul. 

Acesta spune că nu a văzut momentul în care Buzatu a primit banii, dar a fost oprit și el și percheziționat de procurori.

"Am fost imediat opriți, neștiind despre ce este vorba. Luați prin surprindere, întinși pe capote, întrebați dacă avem obiecte interzise asupra noastră, bani. (...) Toți ne-am panicat", a mai povestit Cazacu. 

Dumitru Buzatu, care conduce județul Vaslui de mai bine de 30 de ani, a fost reţinut sâmbătă dimineaţa de procurorii DNA Iaşi, după ce a fost prins vineri seara în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită pentru a ajuta o companie să obţină un contract.

Ulterior, Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv.

Vezi şi: Dumitru Buzatu riscă să îşi piardă averea | Procurorii vor confisca tot ce a fost dobândit ilegal

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close