Antena 3 CNN Actualitate Dumitru Buzatu riscă să îşi piardă averea | Procurorii vor confisca tot ce a fost dobândit ilegal

Dumitru Buzatu riscă să îşi piardă averea | Procurorii vor confisca tot ce a fost dobândit ilegal

Dumitru Buzatu, baronul de Vaslui prins cu peste un milion de lei mită în portbagaj, riscă să-și piardă averea. Procurorii îi vor verifica terenurile, casele și mașinile și vor confisca tot ce a fost dobândit ilegal.

de Corina Matlinschi    |    26 Sep 2023   •   13:52

De la una dintre casele lui Dumitru Buzatu, procurorii au ridicat mai multe laptop-uri, dar şi sume de bani. Între timp, procurorii verifică averea preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui.

Anchetatorii vor verifica conturile bancare, terenurile, imobilele dar şi alte bunuri ale lui Dumitru Buzatu şi vor compara cu veniturile declarate în mod legal, iar dacă vor găsi neconcordanţe vor putea cere confiscarea extinsă a averii.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, Dumitru Buzau a câştigat, anul trecut, peste 330.000 de lei din salariul de preşedintele al Consiliului Judeţean Vaslui, pensie şi indemnizaţia de la Parlament pentru limita de vârstă.

Şeful CJ Vaslui are trei conturi bancare în care are aproximativ 100.000 de lei, dar şi o datorie de 205.202 lei către un IFN, scadentă în 2026. De asemenea, el deține mai multe terenuri în localitatea Zapodeni din judeţul Vaslui, achiziţionate în anul 2018, respectiv 33.614 metri pătraţi de teren agricol, 708 metri pătraţi încadraţi la "alte categorii de terenuri extravilane dacă se află în circuitul civil" şi 709 metri pătraţi de teren intravilan, la modul de dobândire fiind trecută menţiunea "altele".

El mai are proprietăţi imobiliare în judeţul Suceava, la Şaru Dornei – peste 60.000 de metri pătraţi de teren agricol, mari suprafeţe de pădure, dobândite prin cumpărare în anii 2008 şi 2018, unele deţinute în coproprietate

În 2006, Dumitru Buzatu a devenit proprietarul a peste 1000 de metri pătraţi de teren agricol şi a 580 de metri pătraţi de teren intravilan, în localitatea Ştefan cel Mare, din judeţul Vaslui, la modul de dobândire fiind trecută tot menţiunea "altele". El mai are cinci construcţii în Zapodeni, cele mai mari având 520 de metri pătraţi, 386 de metri pătraţi şi 196 de metri pătraţi, iar celelalte fiind sub 100 de metri pătraţi.

Politicianul în vârstă de 68 de ani mai are o mașină Lada fabricată în 2008, o şalupă fabricată în 2010, o rulotă Buerstner tip 4752, din 1984, şi mașină Mercedes Benz din anul 1979. În 2022 i-a donat fiului său, Tudor Buzatu, un teren agricol, un teren intravilan şi o casă de locuit.

Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant în timp ce primea o mită de 1,25 milioane de lei de la un om de afaceri din judeţ, fiind reţinut pentru 24 de ore şi ulterior arestat preventiv.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close