Antena 3 CNN Actualitate Fost ministru de finanțe: ANAF riscă să intre în colaps

Fost ministru de finanțe: ANAF riscă să intre în colaps

Fost ministru de finanțe: ANAF riscă să intre în colaps
Sursa foto: foto: Agerpres
03 Iul 2017   •   11:04

Coaliţia PSD-ALDE a modificat substanţial, la sfârşitul săptămânii trecute, programul de guvernare. Au apărut impozite şi taxe noi iar unele angajamente au fost amânate pentru 2018. Practic, se vorbeşte despre o regândire a întregului sistem fiscal. Unele modificări au stârnit o avalanşă de proteste din mediul de afaceri. Jurnalul Naţional a stat de vorbă cu Ioana Petrescu, ministru de Finanţe în Guvernul Ponta, despre cele mai controversate puncte din noul program de guvernare

-Ce părere aveți despre noul program de guvernare?

IOANA PETRESCU: - Cred că este total neprofesionist și lipsit de respect față de cetățenii acestei țări  să publici un nou plan de guvernare, cu măsuri fundamental diferite față de cele din programul prezentat în campanie, cu doar câteva ore înainte de votarea noului Guvern.

Cele mai grave lucruri care apar în acest program sunt renunțarea la cota unică pentru companii și transformarea impozitului pe profit în impozit pe cifra de afaceri. Nu aș fi votat PSD, dacă aș fi stiut că va implementa astfel de măsuri. Și nu cred că în acest moment sunt singura votantă PSD care gândește astfel. 

Continuarea, pe Jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: Ioana Petrescu cota unica
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close