Antena 3 CNN Actualitate Fosta șefă Siveco: Am recunoscut faptele, am ispășit pedeapsa, am plătit prejudiciul. Ce face acum Irina Socol

Fosta șefă Siveco: Am recunoscut faptele, am ispășit pedeapsa, am plătit prejudiciul. Ce face acum Irina Socol

Fosta șefă Siveco: Am recunoscut faptele, am ispășit pedeapsa, am plătit prejudiciul. Ce face acum Irina Socol
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Iun 2017   •   17:54

Fostul director general al SIVECO România Irina Socol, reținută în septembrie 2014 într-un dosar de evaziune fiscală, transmite că îi “pare foarte rău” că a luat parte la un sistem de compromisuri, își recunoaște faptele și spune că a plătit integral prejudiciul creat, potrivit Profit.ro.

“Nu este zi în care să nu regret (…). Când mă uit în spate, văd peste 20 de ani de muncă neîntreruptă, pe brânci și, deodată, peste noapte, în 2014, vine realitatea dură a arestului. Dar nu mă consider o victimă a cuiva. În ce mă privește, am acceptat pedeapsa pe care am primit-o. Am recunoscut faptele, am ispășit pedeapsa. Am făcut tot ce am putut pentru a repara prejudiciul către stat. Am făcut-o cu toate dividendele neîncasate în ultimii 15 ani, 11,5 milioane de euro”, adaugă Irina Socol.

“(...) Acum sunt consultant internațional. Lucrez cu companii și instituții europene”, spune Socol. 

Fostul președinte Siveco România, Irina Socol, a fost condamnată definitiv, în mai 2016, la doi ani și șase luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

×
Subiecte în articol: arest evaziune fiscala
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close