Antena 3 CNN Actualitate Furtunile au lovit puternic județul Neamț și în această noapte: Oameni evacuaţi, drumuri blocate, case fără curent electric

Furtunile au lovit puternic județul Neamț și în această noapte: Oameni evacuaţi, drumuri blocate, case fără curent electric

Furtunile au lovit puternic județul Neamț și în această noapte. Mai multe persoane au fost evacuate din locuințe după ce au fost inundate, în urma ploilor torențiale. De asemenea, mai multe localități sunt rupte de lume - fără curent electric cu drumuri blocate din cauza aluviunilor.

Furtunile au lovit puternic județul Neamț și în această noapte: Oameni evacuaţi, drumuri blocate, case fără curent electric
de Alexandra Dima    |    01 Iul 2021   •   08:48

A fost noapte albă pentru pompieri, mulți dintre ei chemați de acasă, după ce în zeci de localități din Neamț, autoritățile au emis cod roşu de furtună.

Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din curți în localitățile: Căciulești, Girov, Grumăzești, Petricani, Bodești, Valea Seacă, Negrești, Petru Vodă, Bălțătești, Dobreni și Sagna.

În Căciulești oamenii au facut diguri din saci pentru a impiedica apa sa le ajunga in case,iar pompierii cu motopompele au incercat sa scoata apa din curti pentru a nu intra si in locuinte. La Girov in satul Boțești  drumul DJ 156A a fost rupt de ape si mai multe tiruri au ramas blocate.

Probleme mari au fost si la Valea Seacă, din comuna Bălțătești, unde au fost evacuate patru persoane, după ce mai multe gospodării au fost inundate.
Și la Sagna, în urma furtunii, au fost evacuate trei persoane, o mamă cu doi copii minori.

Joi dimineața, DN 15, Poiana Teiului – Toplița. DN 15 D în localitatea Crăiești din comuna Bozieni erau blocate Sunt blocate și DJ 156 A Girov – Roznov, DJ 155 F Durău-Izvorul Muntelui, din cauza unui arbore căzut. 

Mii de oameni fără curent electric

Peste 4.200 de abonați din localitățile Bălănești, Ghigoiești, Bârgăuani, Traian, Nisiporești, Gâdinți, Gârcina și Cuejdiu au rămas fără energie electrică. Joi dimineața, erau aproape 7.000 de consumatori nealimentați cu energie electrică în localitățile Bălănești, Ghigoiești, Bârgăuani, Botești, Nisiporești, Gâdinți, Gârcina, Cuejdiu, Agapia, Târgu Neamț și Lunca.

Un bărbat a murit după ce a fost lovit de trăsnet în Neamț

Un bărbat de 84 de ani a murit, după ce a fost lovit miercuri de trăsnet în localitatea Stejaru, comuna Pângărați, județul Neamț.  El a fost găsit decedat sub un copac.

×
Subiecte în articol: Neamţ
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close