Antena 3 CNN Actualitate Gabriel Mutu, adevărul despre lucrările de la metroul Drumul Taberei: Au cheltuit miliarde de euro și trebuie să reparăm în spatele lor, pe banii locuitorilor din Sectorul 6

Gabriel Mutu, adevărul despre lucrările de la metroul Drumul Taberei: Au cheltuit miliarde de euro și trebuie să reparăm în spatele lor, pe banii locuitorilor din Sectorul 6

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6 din municipiul București, a criticat, luni, în termeni duri declarațiile premierului Ludovic Orban, respectiv pe cele ale ministrului Transporturilor, Lucian Bode, după ce aceștia au amânat din nou termenul de finalizare a lucrărilor pentru Magistrala 5 - Drumul Taberei. ”Au cheltuit miliarde de euro și trebuie să reparăm în spatele lor, pe banii locuitorilor din Sectorul 6”, a spus primarul.

Gabriel Mutu, adevărul despre lucrările de la metroul Drumul Taberei: Au cheltuit miliarde de euro și trebuie să reparăm în spatele lor, pe banii locuitorilor din Sectorul 6
de Cristina Tudorache    |    22 Iun 2020   •   19:25

Gabriel Mutu s-a arătat intrigat și de imaginile publicate de Antena 3, în care autoritățile, printre care premierul Ludovic Orban și ministrul Lucian Bode, i-au înghesuit pe jurnaliști la prezentarea magistralei de metrou din Drumul Taberei.

”Toate măsurile care se impun nu sunt pentru noi, cei cu bună credință, care vrem cu adevărat să respectăm ceea ce se recomandă din partea specialiștilor și încă o dată guvernul Orban ne arată că, știți cum e cu povestea aceea cu ”sunteți proști”. Noi suntem proștii, iar dânșii își fac campanie electorală și procedează exact pe dos. Cine nu respectă înseamnă că este prost. Nu mă mai miră nimic. Este o acțiune de campanie pentru că anunțul inițial al lui Orban cu privire la deschiderea Magistralei 5 se referea la data de 1 iunie. Iată că am depășit această dată, care s-a dovedit că nu era nicio formulă realistă.”, a declarat, la Antena 3, Gabriel Mutu, primarul Sectroului 6.

Metroul din Drumul Taberei nu poate fi deschis pentru că nu au fost achiziționate garniturile de tren

”Ministerul Transporturilor nu are demarată procedura de achiziție a garniturilor de metrou care vor circula pe această magistrală. Îi transmit dl. Orban să se plimbe și la suprafață unde compania și guvernul, Ministerul Transporturilor a distrus jumătate de sector. Este un dezastru. Nu au refăcut nimic din ceea ce trebuia să facă, adică să aducă terenul la starea inițială. O să demonstrez săptămânile următoare pentru că mi se pare nedrept ca atunci când faci o lucrare de miliarde și miliarde de euro să vină autoritatea locală să repare în spatele tău, pe banii contribuabililor din sectorul 6.”, a mai afirmat Gabriel Mutu.

Gabriel Mutu a reiterat că își dorește ca metroul să fie finalizat, însă mărturisește că perspectivele nu sunt tocmai bune.

Metroul din Drumul Taberei, amânat cu scuze

"Suntem în iunie 2020 şi constatăm următoarele: structurile şi finisajele pentru Magistrala M5 sunt finalizate, eventual putem vorbi de mici retuşuri. Din păcate, termenul asumat, neforţat, de către antreprenori, consultanţi şi beneficiar şi anume darea în folosinţă cu călători pentru data de 30 iunie 2020 nu poate fi respectat. Din acest motiv vreau să îmi cer scuze public în numele celor 17 miniştri şi opt directori generali care au condus Ministerului Transporturilor şi Metrorex din 2011 până în prezent. Scuzele le adresez, evident, locuitorilor din Drumul Taberei, în special, şi bineînţeles bucureştenilor în general”, a explicat, luni, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Gabriel Mutu, adevărul despre lucrările de la metroul Drumul Taberei: Au cheltuit miliarde de euro și trebuie să reparăm în spatele lor, pe banii locuitorilor din Sectorul 6

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close