Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea, atac dur la Liviu Dragnea: Nu vreau dărâmarea Guvernului Dăncilă. Eu nu am tăiat porci cu statul paralel

Gabriela Firea, atac dur la Liviu Dragnea: Nu vreau dărâmarea Guvernului Dăncilă. Eu nu am tăiat porci cu statul paralel

Gabriela Firea, atac dur la Liviu Dragnea: Nu vreau dărâmarea Guvernului Dăncilă. Eu nu am tăiat porci cu statul paralel
05 Sep 2018   •   11:07

Gabriela Firea își continuă tirul la adresa președintelui PSD, Liviu Dragnea. Primarul General al Capiltalei îl acuză pe Dragnea că se află în spatele unei campanii de defăimare.

„Am luat decizia împreună cu colegii mei de la Primăria Capitalei pentru a explica care au fost proiectele blocate, despre care se spune că au fost niște mofturi și că, de fapt, avem alte scopuri. Se transmite colegilor mei că vreau să pun umărul la căderea Guvernului. Este o nouă mișcare marca Liviu Dragnea doar pentru a mă defăima. Rămâne ca Domnia Sa să ne spună de ce. Oricum, o echipă guvernamentală e analizată de premier. Doamna Dăncilă trebuie să facă acest lucru, nu primarul general”, a spus Firea. 

„Vreau să le aduc aminte celor care transmit aceste informări că la Revoluție eram în liceu, nu am fost membru de partid, nu am fost racolată de vreo structură de securitate și că eu mă luptam cu fostul președinte, Traian Băsescu, când alții tăiau porcii cu statul paralel. S-a mai spus că m-am dat de partea adversarilor formațiunii politice din care fac parte. Toți știu cât de greu mi-a fost la Primăria Generală pentru că am fost printre primii lideri politici PSD care m-am confruntat cu atitudinile nedemocratice ale unora dintre liderii opoziției. Câte plângeri penale mi s-au făcut, câte plângeri s-au făcut colegilor, câte petiții, câte mitinguri, câte atacuri la activitatea noastră. Pot veni consilierii generali ai PSD și să vă spună prin ce am trecut noi în ultimii doi ani. Iar după doi ani de luptă corectă cu adversarii, această acuzație e neîntemeiată și arată disperarea”. 

PSD nu trebuie să intre rușinos în istorie

„Mi se aduce o acuzație diabolică. S-a transmis în ultimele zile și ore după CEX-ul de sâmbătă, către colegi, mediul de afaceri, că primarul general al Capitalei nu are nicio problemă reală, că totul este roz în București, se și vede de altfel (ironică, n.red.), că este purtătorul de cuvânt al celor care se opun grațierii și amnistiei. Nu am discutat niciodată în CEX legile grațierii și amnistiei, ci a discutat doar domnul Dragnea cu câțiva apropiați. În principiu nu sunt împotriva niciunei legi. Dar totul trebuie să fie în deplină legalitate încât să nu compromitem România, iar PSD să nu treacă rușinos în istorie. Nu suntem de acord cu improvizații, cu fantezii juridice care înțeleg că se pun la cale. S-a declanșat o campanie de defăimare a mea, că eu mă opun amnistiei unor oameni de afaceri și politicieni care au nevoie de amnistie și grațiere. Orice situație juridică neclară ne poate duce în haos.

Sunt teme precum cel al traficului care nu pot fi rezolvate la nivel local. Una dintre nerealizările legate de trafic este netransferarea centurii Capitalei la Primăria București.

Vreau să spun că există o ameliorare a relației între Primăria Capitalei și Guvern de când doamna Dăncilă este premier. Nu vreau să dăm sentințe generale. O ameliorare, dar nu o rezolvare a principalelor subiecte pe care le voi prezenta în perioadă următoare. Beneficiem de sprijinul unor colegi din agenții, cărora le mulțumesc. Dar alții așteaptă un semn de la președintele partidului.

Există riscul falimentului Elcen

Concret, subiectul de azi, Elcen: Ce cerem Guvernului. Cesiunea creanțelor deținute de ANAF împotriva Elcen. Pe 24 septembrie, dacă nu se adoptă planul de reorganizare, Elcen va intra în faliment, cu consecințe dezastruoase. Plafonarea prețului la gaze.

S-a dorit aruncarea răspunderii pentru violențele de la protestele din 10 august pe umerii mei

Picătura care a umplut paharul a fost faptul că pe subiectul mitingului din 10 august s-a dorit ca toată vina să pice pe umerii Primarului General, pentru că doamna prefect este fostul meu consilier, iar doamna Carmen Dan și domnul Dragnea să scape de responsabilitate.

Există o anchetă a Parchetului Militar în curs pe tema mitingului, am fost și eu audiată ieri trei ore. Din moment ce s-a declanșat o anchetă, a fost ceva în neregulă. Sunt pentru respectarea legii în vigoare. Nu au cum să pătrundă în clădirea Guvernului, forțe. E împotriva democrației. Rămâne de văzut de ce au fost acele inadvertențe, de ce au fost acele erori de comunicare, de ce au fost acele erori de coordonare.

Dragnea era de acord cu tăierea cu 40% a bugetului Primăriei Capitalei

Eu nu m-a coalizat cu nimeni, nu fac parte din nicio gașcă, de rezistenți din PSD, sunt un membru PSD care are și funcții, vicepreședinte la nivel național și președinte la București și Ilfov. Eu nu am venit în public fără să fi avut nenumărate discuții cu domnul Dragnea. Degeaba. Primul nostru conflict major a fost la finele anului trecut, când domnul Dragnea a fost de acord ca Primăriei Capitalei să i se taie 40% din buget. Am avut noroc că au fost colegi care i-au spus că va fi o catastrofă. Sunt la punctul care nu se mai poate. Acel moment a lăsat răni, atunci mi-am pierdut încrederea. Una e ceea ce vorbim personal, dincolo de zâmbete și alta e ceea ce face.

Nu cunosc de existența acestor nemulțumiți în PSD, nu vreau să dau apă la moară celor care spun că există o grupare anti-Dragnea. La viitorul CEx toată lumea ar trebui să vorbească, dacă nimeni nu va zice nimic, înseamnă că domnul Dragnea și-a dus la bun sfârșit planul de a-i dezinforma pe toți.

Despre retragerea lui Dragnea

Prin prisma faptului că a blocat proiectele Capitalei, eu cred că un pas lateral ar fi benefic țării, Guvernului și formațiunii politice. Aceste lucruri trebuie discutate la nivel statutar. Nu sunt de acord, așa cum s-a mai întâmplat în trecut, cu o dizidență informală în partid, care ar măcina partidul, ar crea blocaje, ar transforma PSD în trei PSD-uri mai mici: unii cu Dragnea, unii cu Firea, alții care nu știu ce să facă. Nu cred că e normal să ajungem într-o formațiune politică la un stil dictatorial. Eu nu am făcut pact cu statul paralel, nu am tăiat porcii cu statul paralel. Nu-mi plac șobolănismele.

La alegerile prezidențiale, așa a reieșit public. Că nu a fost ales domnul Ponta de la PSD, ci domnul Iohannis de la PNL, pentru că e al tuturor românilor. Noi nu am reușit să transmitem public că domnul Ponta nu va fi doar președintele pesediștilor. Dar dacă tot ești președintele României, nu ai vrea să te ocupi de probleme românilor?

Carmen Dan trebuia să se retragă

Din punctul meu de vedere, Carmen Dan ar trebui să facă un pas în lateral. Dar nu sunt supărată pe votul colegilor mei de la CEx. Încă din momentul în care încerca să explice țării cum ministrul de Interne nu are nicio implicare într-o eventuală evacuare a pieții, ci prefectul, a premeditat tot ceea ce s-a întâmplat. Și era elegant să se retragă, câtă vreme are susținerea totală a domnului Dragnea, e clar că nu are de ce să o facă. Mai ales că ea trebuia să fie prim-ministru.

Citește și

Gabriela Firea la ”Punctul de întâlnire”, în această seară, de la ora 21:00

De ce nu a fost Gabriela Firea la nunta fiului lui Liviu Dragnea

Gabriela Firea: O retragere a lui Dragnea din fruntea PSD ar fi benefică pentru partid și pentru țară

Gabriela Firea, despre Liviu Dragnea: A spus mereu că mă sprijină, dar în realitate nu este așa

 

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close