Antena 3 CNN Actualitate Gerul a lăsat zeci de mii de gălăţeni fără apă potabilă şi apă caldă

Gerul a lăsat zeci de mii de gălăţeni fără apă potabilă şi apă caldă

Gerul a lăsat zeci de mii de gălăţeni fără apă potabilă şi apă caldă
Sursa foto: Foto: howdididoit.com
30 Ian 2012   •   12:24

Aproximativ 60-70% din populaţia municipiului Galaţi nu mai primeşte apă potabilă şi nici apă caldă menajeră, după ce gerul puternic a afectat, luni, capacitatea de captare a apelor din Dunăre, de la Priza Dunării, informează Agerpres.
   
Funcţionarea Uzinei de Apă nr. 2 a oraşului a fost puternic afectată, motiv pentru care s-a decis oprirea furnizării apei calde menajere (obţinută din apa potabilă) în 12 cartiere ale oraşului. Totodată, şi furnizarea apei potabile în aceste zone este afectată, SC Apă Canal abia putând să menţină apă în sistemul de alimentare.
   
Luni dimineaţă, SC Apă Canal a apelat la Navrom Galaţi care a trimis deja în zona de captare a apelor - Priza Dunării - un remorcher care, prin acţiunea sa, să reuşească să spargă gheaţa formată la gurile de captare a apei.

Se aşteaptă şi intervenţia unui remorcher, închiriat de Apă Canal de la şantierul Naval Damen Galaţi.

Totodată, este posibilă trimiterea de scafandri în apele Dunării, la gura de captare, pentru a vedea ce anume obturează ferestrele de alimentare cu apă.
   
Dintre cei aproximativ 300.000 de gălăţeni, 30% sunt alimentaţi cu apă de Vrancea, la izvoarele de adâncime, iar diferenţa de 70%, din Dunăre.

×
Subiecte în articol: apă caldă apa potabila ger Vrancea Dunare
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close