Antena 3 CNN Actualitate Gheorghiţă Mararu: Maşini incendiate, execuţii comandate şi trafic de influenţă

Gheorghiţă Mararu: Maşini incendiate, execuţii comandate şi trafic de influenţă

Gheorghiţă Mararu: Maşini incendiate, execuţii comandate şi trafic de influenţă
Sursa foto: Foto: Video News
14 Noi 2010   •   21:06

Gheorghiţă Mararu era un personaj bine cunoscut în lumea interlopă din Neamţ. În ultimii ani, a avut mai multe răfuieli cu membrii unor clanuri rivale din zonă, de la incendieri de maşini, la execuţii comandate sau trafic de influenţă, alături de capii poliţiei locale.

O poveste tipică pentru clanurile mafiote. Doi prieteni buni şi parteneri de afaceri, Vasile Rodideal şi Tiberiu Cristodorescu, ajung la cuţite. Clanurile, până atunci apropiate, se despart, şi încep răfuielile, răzbunările şi victimele. Gheorghe Mararu era finul lui Rodideal şi, din 2005, a fost şi el implicat în multe dintre scandaluri.

Mararu arăta cu degetul spre membrii clanului rival, Dumitru Mironescu şi un apropiat al acestuia, Cristian Chilat, zis Falău. De aceea toată lumea l-a bănuit pe el, când Mironescu a fost atacat cu câteva rafale de mitralieră, în 2007. În mod miraculos, a fost atins de doar două gloanţe, în cap şi în picior, şi a supravieţuit. Falău l-a ameninţat atunci pe Gheorghiţă Mararu.

Poliţiştii nu au arestat pe nimeni în acest caz. De altfel, războaiele între mafioţi au continuat nestingherite pe străzile din Piatra Neamţ, ani de zile. Explicaţia este cât se poate de simplă. Un fost şef al poliţiei, membru în Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliţiei Române, Ovidiu Cristian Popa, era omul interlopilor.

Mararu şi naşul său, Rodideal, aveau o relaţie foarte strânsă cu Popa. Acesta îi "servea", contra unor sume considerabile, de câte ori aveau probleme cu legea. Toţi trei au fost condamnaţi în mai, anul acesta, la închisoare cu suspendare, pentru trafic de influenţă.

 

×
Subiecte în articol: interlop politisti Politie mafioti
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close