Antena 3 CNN Actualitate Greșeala făcută de Paul Lambrino, înainte să fie prins în Malta

Greșeala făcută de Paul Lambrino, înainte să fie prins în Malta

Norocul lui Paul Lambrino s-a schimbat la mai puțin de o lună după ce autoritățile franceze au decis să refuze extrădarea lui în România.

de Ana Ciuvică    |    29 Apr 2024   •   09:53

El a fost prins în Malta, unde se afla în vacanță, alături de soția sa.

Lambrino, care nu a fost recunoscut niciodată de Casa Regală a României, este fiul lui Mircea Grigore Lambrino, la rândul său fiu nelegitim al regelui Carol al II-lea.

El a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a fermei regale de la Băneasa.

Lambrino a fugit din țară acum aproximativ patru ani, chiar înainte ca polițiștii să-i viziteze domiciliul, pentru a-l duce la penitenciar.

"Paul Lambrino, cunoscut și ca Prințul Paul al României, a fost prins în cursul zilei de duminică de către polițiștii din Malta și se află în prezent în custodia autorităților din această țară. 

Procedurile pentru extrădarea în România au început deja. Mai multe documente din România trebuie să ajungă în Malta.

Mandatul european de arestare emis de autoritățile române a rămas valabil.

Astfel, chiar dacă justiția franceză a decis definitiv că nu-l extrădează în România pe Paul Lambrino, o astfel de decizie nu-l ferește pe acesta din urmă de riscul de a fi extrădat de altă țară europeană.

Iar situația actuală arată că Lambrino a greșit atunci când și-a asumat riscul să plece în Malta, în vacanță.

Acum, procedura de extrădare se poate prelungi. Lucrurile s-ar putea accelera dacă, atunci când va fi chestionat de autoritățile malteze, fugarul va spune că este de acord să fie returnat autorităților române. 

Însă, având în vedere procesul din Franța, încheiat cu decizia de a nu-l extrăda pe Lambrino, este puțin probabil acest lucru", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Ana Ciuvică.

×
Parteneri
Mărturii despre crima din fața Parcului Crângași din București
x close