Antena 3 CNN Actualitate Gurile de canalizare au devenit fântâni arteziene. Sute de case au fost inundate, iar străzile erau canale navigabile, după o nouă serie de ploi

Gurile de canalizare au devenit fântâni arteziene. Sute de case au fost inundate, iar străzile erau canale navigabile, după o nouă serie de ploi

Gurile de canalizare au devenit fântâni arteziene. Sute de case au fost inundate, iar străzile erau canale navigabile, după o nouă serie de ploi
de O.P.    |    07 Iun 2012   •   05:27

Sute de gospodării din Neamţ, Bistriţa Năsăud, Harghita şi Covasna au fost măturate de ape în ultimele 24 de ore. În judeţul Neamţ, mai multe persoane au fost evacuate din calea viiturii, câteva sate din Covasna au rămas fără curent electric, iar în Botoşani, un tânăr de 26 de ani a murit lovit de fulger.

30 de minute a plouat la Tulcea. Suficient cât străzile să se umple de apă. Canalizarea a refulat, iar circulaţia rutieră a fost paralizată. În zona Moldovei a fost rupere de nori. Un tânăr de 23 de ani dintr-o localitate din Botoşani a murit după ce a fost lovit de un fulger.

În judeţul Neamţ peste 36 de case şi 500 de gospodării au fost inundate, iar 54 de oameni au fost evacuaţi. În sate, pe uliţe, apa depaşea 1metru şi jumătate.

La Covasna, 80 de case şi 500 de hectare de teren agricol au fost inundate. 4 sate au rămas fără curent electric. Pompierii militari au intervenit cu mai multe motopompe pentru scoaterea apei din gospodării.

La Breaza, în Prahova, pământul a luat-o la vale din cauza ploilor. 4 case sunt în pericol să se prăbuşească, din cauza terenului care a devenit instabil.
 
Meteorologii nu au veşti bune pentru perioada următoare. Toată luna iunie se anunţă ploioasă.





×
Subiecte în articol: ploi cod galben de ploi inundatii viituri
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close