Antena 3 Actualitate Guvernul amână modificarea Codurilor Penale, după decizia Curții Constituționale privind abuzul în serviciu

Guvernul amână modificarea Codurilor Penale, după decizia Curții Constituționale privind abuzul în serviciu

09 Iun 2017   •   12:49
Guvernul amână modificarea Codurilor Penale, după decizia Curții Constituționale privind abuzul în serviciu

Executivul a decis să retragă de pe ordinea de zi modificarea Codurilor Penale, premierul Sorin Grindeanu cerându-i ministrului Tudorel Toader să găsească "procedura rapidă" pentru punerea în acord a Codului penal şi a Codului de procedură penală cu recenta decizie a Curţii Constituţionale a României privind pragul în cazul abuzului în serviciu. 

"A avut loc o dezbatere la nivel naţional în ultimele luni, avem şi o decizie a Curţii Constituţionale dată în urmă cu câteva zile de care trebuie să ţinem cont. Eu vă rog să vedeţi care este procedura rapidă prin care ţinem cont şi de această decizie a Curţii Constituţionale, care este obligatorie (...) şi care trebuie pusă în acord cu Codul de procedură penală şi cu Codul penal. De aceea, (...) am decis să retragem astăzi de pe ordinea de zi proiectul iniţial, care nu ţinea cont de această decizie a Curţii Constituţionale, să aşteptăm publicarea acestei decizii şi după aceea, printr-un proces transparent, cât se poate de larg, să venim cu următorul proiect", a declarat Grindeanu la începutul şedinţei de Guvern de vineri. 

Florin Iordache: E bine că s-a amânat modificarea Codurilor Penale

Joi, la Paris, premierul Sorin Grindeanu a precizat că decizia CCR privind pragul în cazul abuzului în serviciu va fi transpusă printr-un proiect de lege, care va primi avizul Guvernului şi va fi transmis apoi Parlamentului. 

Curtea Constituţională a decis marţi că este la latitudinea Parlamentului să impună un prag în cazul abuzului în serviciu, după ce a discutat excepţia de neconstituţionalitate a unui articol din Codul penal care reglementează infracţiunea de abuz în serviciu.

 

 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close