Antena 3 CNN Actualitate Iaşi. Doi copii de grădiniţă, diagnosticaţi cu tuberculoză. Alţi doi sunt suspectaţi că ar avea TBC

Iaşi. Doi copii de grădiniţă, diagnosticaţi cu tuberculoză. Alţi doi sunt suspectaţi că ar avea TBC

Iaşi. Doi copii de grădiniţă, diagnosticaţi cu tuberculoză. Alţi doi sunt suspectaţi că ar avea TBC
Sursa foto: Foto: ghidcabinet.ro
de M.Z.    |    16 Noi 2011   •   16:07

Doi copii de la grădiniţa din comuna Aroneanu, judeţul Iaşi, au fost diagnosticaţi cu tuberculoză, informează Mediafax. Copiii au fost internaţi în spital, în timp ce alţi doi copii sunt suspectaţi că ar avea TBC. Zilele trecute, boala a fost confirmată la o educatoare de la unitatea şcolară.
   
Medicul Adriana Sorete de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi a declarat, miercuri, că în unitatea medicală sunt internaţi patru copii de la grădiniţa din localitatea Aroneanu, doi dintre aceştia fiind diagnosticaţi cu tuberculoză.
   
"Sunt internaţi în spital patru copii. Doi dintre ei sunt sub tratament, în cazul lor fiind confirmată boala. Minorii au trei, respectiv şase ani. Alţi doi micuţi sunt suspecţi de a avea TBC, însă acest lucru se va şti după alte investigaţii suplimentare", a spus medicul Adriana Sorete.
   
Ea a precizat că 46 din cei 52 de copii care merg la grădiniţa din Aroneanu au fost testaţi medical, pentru a se stabili dacă au contactat virusul. Rezultatele analizelor vor fi cunoscute până la sfârşitul acestei săptămâni. În cazul celorlalţi şase copii din grădiniţă, părinţii au refuzat recoltarea de analize medicale.
   
Medicul Adriana Sorete a mai spus că educatoarea de la grădiniţa din comuna Aroneanu, depistată zilele trecute cu tuberculoză, se află în continuare internată în Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiu, ea urmând să rămână sub tratament timp de câteva săptămâni.
   
Potrivit medicilor, educatoarea a ignorat simptomele specifice bolii, deşi acestea au apărut în urmă cu câteva luni.
   
"Educatoarea nu s-a adresat la timp medicilor. A ignorat timp de mai multe luni simptomele. Şi-a pus în pericol atât viaţa ei, cât şi a celor cu care a intrat în contact", a afirmat medicul Adriana Sorete.

 



×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close