Antena 3 CNN Actualitate Iaşi: Sute de persoane au luat parte la funeraliile profesorului Cătălin Pop

Iaşi: Sute de persoane au luat parte la funeraliile profesorului Cătălin Pop

Iaşi: Sute de persoane au luat parte la funeraliile profesorului Cătălin Pop
19 Iun 2016   •   19:39

Sute de persoane au venit duminică în curtea Bisericii Toma Cozma din Iaşi pentru a lua parte la funeraliile profesorului Cătălin Pop, unul dintre cei patru bărbaţi care au murit vineri după amiaza în accidentul rutier care a avut loc în localitatea braşoveană Perşani, potrivit Agerpres.

Peste 200 de persoane - rude, prieteni, colegi sau simpli cetăţeni - au luat participat la ceremonialul religios oficiat la Biserica Toma Cozma. Ulterior, sicriul cu trupul neînsufleţit al profesorului Cătălin Pop a fost înmormântat la Cimitirul Sfânta Treime din cartierul Păcurari.

Cătălin Pop a fost coordonatorul Ansamblului Folcloric "Hora" de la Palatul Copiilor. Timp de 18 ani cântat în corul bisericii Toma Cozma.

"Duminica cinzecimii e o zi care se împleteşte aici, la Biserica Toma Cozma, cu pogorârea în mormânt a profesorului Cătălin Ovidiu Pop. Activitatea lui nu s-a limitat doar la interpretarea unor piese muzicale corale. El era un mare pasionat pentru muzica corală bisericească. Venea întotdeauna cu partituri şi idei noi, cu proiecte noi. Era un bun familist. Venea cu soţia şi cei doi copii şi cântau aici. Era un concert al generaţiilor. Ceea ce reuşea să transmită ne întăreşte sufleteşte. Era un om care inspira pozitiv, mai ales sufleteşte", a spus preotul paroh al Bisericii Toma Cozma, Mihai Mărgineanu.

Tot duminică, în localitatea Măcăreşti a fost înmormântat coregraful Teodor Cosmin Manoilă.

Celor doi, artiştii Ateneului Tătăraşi din Iaşi le vor aduce un omagiu vineri, prin intermediul unui recital de muzică renascentistă. Spectacolul va fi susţinut de Constantin Lazăr şi Dragoş-Mihai Cohal.

Un microbuz înmatriculat în judeţul Iaşi a fost implicat, vineri, într-un accident rutier pe DN1 în zona localităţii Perşani. În urma accidentului, patru persoane au decedat. Ceilalţi pasageri, cu vârste cuprinse între 12 şi 19 ani, au fost transportaţi la patru spitale din Braşov având diverse politraumatisme.

×
Subiecte în articol: accident microbuz
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close