Antena 3 CNN Actualitate ÎCCJ amână pe 2 august pronunţarea sentinţei definitive în dosarul lui Puiu Popoviciu

ÎCCJ amână pe 2 august pronunţarea sentinţei definitive în dosarul lui Puiu Popoviciu

ÎCCJ amână pe 2 august pronunţarea sentinţei definitive în dosarul lui Puiu Popoviciu
Sursa foto: Foto. Agerpres
19 Iul 2017   •   14:31

UPDATE: Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au amânat miercuri, pentru 2 august, pronunţarea sentinţei definitive în dosarul "Băneasa", în care omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat în primă instanţă la nouă ani închisoare. 

La ultimul termen al procesului din 5 iulie, un procuror de la DNA a cerut judecătorilor majorarea condamnărilor date de instanţa de fond pentru inculpaţii din acest dosar, în sensul aplicării unor pedepse orientate către maximul prevăzut de legea penală. 

De cealaltă parte, avocaţii au solicitat judecătorilor desfiinţarea sentinţei date de Curtea de Apel Bucureşti şi trimiterea dosarului spre rejudecare. Aceştia au semnalat faptul că motivarea instanţei de fond este incompletă şi judecătorii nu s-au pronunţat pe infracţiunea de complicitate la dare de mită reţinută în sarcina unora dintre inculpaţi. În plus, avocaţii au arătat că terenul în cauză se afla în proprietate privată şi nu publică, astfel încât nu se poate spune că a fost înstrăinat un bun al statului.

Știre inițială

Omul de afaceri Puiu Popoviciu ar putea afla astăzi sentinţa definitivă în dosarul Băneasa. Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decid dacă modifică sau nu condamnarea la nouă ani închisoare, dată de prima instanţă.

Puiu Popoviciu a fost trimis în judecată de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, precum şi pentru dare de mită.

Conform procurorilor, firma lui Popoviciu, Băneasa Investments, s-a asociat cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Capitală, pentru a pune mâna pe un teren de 224 hectare, aparţinând domeniului public al statului.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Puiu Popoviciu
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close