Antena 3 CNN Actualitate Inamicul numărul 1 al teroriştilor din întreaga lume s-a întâlnit cu Băsescu şi şeful SRI. Vezi despre cine e vorba

Inamicul numărul 1 al teroriştilor din întreaga lume s-a întâlnit cu Băsescu şi şeful SRI. Vezi despre cine e vorba

Inamicul numărul 1 al teroriştilor din întreaga lume s-a întâlnit cu Băsescu şi şeful SRI. Vezi despre cine e vorba
Sursa foto: Foto: news4u.co.in
07 Dec 2011   •   21:26

Inamicul numărul 1 al teroriştilor din întreaga lume a fost miercuri în România. Seful FBI, a avut la Bucureşti o serie de întâlniri de maximă securitate. Atât cu preşedintele Traian Băsescu, cât şi cu directorul Serviciului Român de Informaţii. În faţa presei, oficialul american s-a rezumat doar să felicite autorităţile române. O mare parte din discuţii, însă, poartă ştampila de TOP SECRET.

Omul care a anchetat prăbuşirea turnurilor gemene şi cel care a aflat printre primii unde se ascunde Osama bin Laden, a sosit în Bucureşti, într-o vizită fulger. Una dintre primele opriri a fost la Serviciul Român de Informaţii.

Aproape 600 de ofiţeri SRI au fost instruiţi la academiile FBI din întreaga lume. Cea mai importantă operaţiune comună a avut loc chiar în iulie. Este cazul unei grupări uriaşe care a curăţat conturile americanilor de 20 de milioane de dolari.

Robert Mueller a mai avut o întâlnire de maximă securitate şi cu şeful Poliţiei Române. Şeful FBI le-a mulţumit agenţilor români pentru felul în care au anchetat cazul baschetbalistului american ucis la Giurgiu.

Fără camere, fără aparate de fotografiat. Aşa a discutat şeful FBI şi cu procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi. De departe, însă, cea mai discretă întâlnire a fost cu preşedintele Traian Băsescu.

În urmă cu 5 ani, la ultima vizită a şefului FBI la noi în ţară, o parte dintre convorbirile cu şeful statului au răsuflat pe Wikileaks. Atunci, Mueller i-ar fi spus lui Băsescu că imaginea României ar fi îmbunătăţită dacă ar fi trimişi după gratii câţiva demnitari corupţi.

Robert Mueller a fost numit director al FBI de George W Bush cu doar o săptămână înaintea atacurilor de la World Trade Center. A luptat timp de 3 ani în Vietnam, de unde s-a întors plin de medalii de război. Mueller are în palmares rezolvarea unor cazuri celebre precum cel al dictatorului militar din Panama, Manuel Noriega, sau cel al lui John Gotti, fostul naş al clanului Gambino.

 


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close