Antena 3 CNN Actualitate Incendiu puternic în sudul Capitalei! Flăcări uriaşe la un depozit depozit de materiale reciclabile din Popești-Leordeni

Incendiu puternic în sudul Capitalei! Flăcări uriaşe la un depozit depozit de materiale reciclabile din Popești-Leordeni

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică dimineață, la un depozit de materiale reciclabile situat în apropierea Bucureștiului, în Popești-Leordeni.

Incendiu puternic în sudul Capitalei! Flăcări uriaşe la un depozit depozit de materiale reciclabile din Popești-Leordeni
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin
de Georgiana Adam    |    05 Dec 2021   •   08:13

Update ora 14:00

Alarma a fost dată în această dimineaţă, în jurul orei 6 şi 10 minute atunci când incendiul puternic a izbucnit n curtea depozitului de materiale reciclabile din apropierea Capitalei.

7 angajaţi care se aflau în hală au încercat să stingă focul, în zadar însă.

Flăcări uriaşe, chiar de 6 metri înălţime, au cuprins imediat clădirea.

După incendiu, fumul negru şi dens a acoperit întreaga zonă, locuitorii au fost avertizaţi printr-un mesaj RO-Alert, iar garda de mediu a anunţat verificări.

Autorităţile anchetează cauza incendiului

Ştire iniţială:

Pompierii de la ISU București-Ilfov intervin duminică dimineața pentru stingerea unui incendiu produs la stive de materiale reciclabile (frigidere, etc) depozitate în curtea unei firme din Popești-Leordeni.

A fost emis mesaj Ro-Alert

„Incendiul este localizat. Se redimensionează dispozitivul, rămân 12 autospeciale de stingere la caz”, au transmis pompierii. Incendiul a avut loc în curtea unei firme în care sunt depozitate frigidere din localitatea Popești-Leordeni.

Flăcările au o intensitate foarte mare, de peste 5-6 metri și au afectat inclusiv halele de depozitare.

Există pericol de extindere a incendiului la vecinătăți, a transmis ISU București-Ilfov.

Autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert, prin care populația este sfătuită să ocolească zona. „Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona. Luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”, se arată în mesaj.

20 de autospeciale de stingere au intervenit pentru stingerea incendiului

Suprafața afectată este de peste 3.000 de metri pătrați.

Conform pompierilor, nu sunt persoane rănite.

Intervenția este îngreunată din cauza faptului că în zonă nu sunt surse de alimentare cu apă. „Se alimentează de la 2 km distanță”, susțin pompierii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Garda de Mediu: Nu au fost înregistrate depășiri ale substanțelor toxice după incendiul de duminică

Potrivit Gărzii de Mediu, în incendiul de duminică dimineața de la un depozit de colectare a materialelor reciclabile din localitatea Popești - Leordeni, județul Ilfov, au ars, din primele constatări, circa 7000-8000 de metri cubi de deșeuri electrice și electrocasnice (DEE), cauza incendiului urmând să fie stabilită.

Întrucât incendiul este încă în desfășurare, comisarii Gărzii de Mediu Ilfov vor continua să monitorizeze situația din teren până la lichidarea completă a flăcărilor, urmând să demareze verificările privind respectarea legislației de mediu, respectiv a prevederilor din autorizația de mediu.

„Laboratorul CBRN al ISU monitorizează substanțele toxice industriale, O2, monoxid şi dioxid de carbon. Nu au fost sesizate substanțe toxice industriale (STL, ŞTI). CO, CO2, depășiri mari”, a transmis Garda de Mediu.

 

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: incendiu Popeşti-Leordeni depozit
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close