Antena 3 CNN Actualitate Începe runda de colindat prin magazine. Bugetul pentru Sărbători depăşeşte cu mult salariul minim pe economie

Începe runda de colindat prin magazine. Bugetul pentru Sărbători depăşeşte cu mult salariul minim pe economie

Începe runda de colindat prin magazine. Bugetul pentru Sărbători depăşeşte cu mult salariul minim pe economie
Sursa foto: Foto: fdbusiness.com
de S.T.    |    11 Dec 2013   •   12:22

Cu două săptămâni înainte de Crăciun, românii îşi fac deja calculele pentru masa festivă. Deschid larg portofelele pentru prima runda de colindat prin magazine. Mulţi au bugetul clar stabilit, dar se lovesc de preţuri mai mari decât au socotit. Masa de sărbători, bradul de Craciun şi cadourile sunt mai scumpe decât anul trecut.

Prima tentaţie pentru români e să cumpere carnea de porc de la ţărani. Îl vând cu 12 lei kilogramul, chiar dacă nu au avize sanitare, iar riscul de îmbolnăvire este mare. Însă clienţi sunt, mai ales că în magazione carnea ce cel puţin 15 lei kilogramul.

De pe lista de cumpărături nu lipseşte nici cozonacul. Un cozonac cu ciocolată, nucă şi stafide costă 11 lei. Cu aproape 3 lei mai mult faţă de anul trecut.

Şi vinul e mai scump în acest an, după ce accizele au fost majorate.

Aşa că doar pentru masa de sărbători, clienţii plătesc cel puţin 300 de lei. La aceşti bani se mai adaugă şi bradul de Crăciun. Costisitoare sunt şi ornamentele pentru brad. Globuleţele, beteala, instalaţia sau figurinele îi obligă pe români să mai lase câteva sute de lei la casă.

La final, un calcul simplu arată că bugetul pentru Sărbători depăşeşte cu mult salariul minim pe economie. Adică 800 de lei.


×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close